Ad

Aanbod van slapende Bitcoin (BTC) bereikt recordhoogtes nu hodlers afzien van verkopen

Door:
op May 29, 2023
Listen
  • Het slapende aanbod van Bitcoin is tot recordhoogte gestegen.
  • Een opmerkelijke 68% van de leidende cryptovaluta bleef meer dan een jaar inactief.
  • Bitcoin vertoont het kleinste handelsbereik in jaren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Glassnode, een on-chain analysebedrijf, heeft onlangs onthuld dat enorme hoeveelheden Bitcoin-aanbod inactief blijven in wallets van houders. Het voegde eraan toe dat meerdere leeftijdsgroepen ATH’s raken. Ondertussen blijft het saldo van Bitcoin dat al meer dan een jaar wordt vastgehouden, groeien, omdat investeerders liever hodl dan verkopen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Bitcoin’s toegenomen hodling

Copy link to section

Crypto-deelnemers blijven Bitcoin-tokens houden. Ondertussen ondersteunt de hoge inactiviteit de enorm lage volumedoorvoer. Bovendien onthult de grafiek van Glassnode hodling-stijgingen in alle banden. Dit zijn tokens die beleggers begin 2021 binnenhaalden toen de bullmarkt begon.

Ondertussen heeft het aanbod van langetermijnbeleggers (BTC meer dan 155 dagen bewaard) nog een ATH van 14,46 miljoen bereikt. Glassnode voegde eraan toe dat dit laat zien dat activa die na de FTX-crash zijn gekocht, blijven rijpen en de LTH-status bereiken.

Bovendien is de levendigheidsindex van Bitcoin, die de uitgaven en hodling meet, gedaald tot het laagste punt sinds december 2020. Dat bevestigt dat de meeste marktdeelnemers liever hodlen onder de huidige marktomstandigheden.

Unchained bevestigde het verhaal van slapende BTC op dinsdag (23 mei) en onthulde dat maar liefst 68,13% van BTC in meer dan een jaar niet is verplaatst. Over het algemeen zorgt de prijs van Bitcoin voor een bodem na uitputting van de verkoper.

Bron – Glassnode

Bovenstaande gegevens geven een positief beeld wat betreft de veroordeling van BTC hodl. Veel marktpartijen zijn op dit moment niet geïnteresseerd in het verkopen van hun vermogen.

De crypto-ruimte lijkt echter voorbereid op een dreigende marktvolatiliteit als gevolg van de langdurige prijsacties met een beperkt bereik. @X_illiquid heeft getweet over de komende wekelijkse volatiliteit. Bovendien rapporteerde Invezz.com economische gebeurtenissen die de markten deze week waarschijnlijk in beweging zullen brengen.

Bitcoin RHODL-ratio

Copy link to section

De RHODL-ratio-tool vergelijkt activa die langer dan twee jaar worden aangehouden met activa binnen het bereik van zes maanden tot twee jaar. Dat helpt ervaren marktspelers (meer dan twee jaar) en LH’s met één cyclus (zes maanden – twee jaar) te scheiden.

Deze RHODL-variant vertoont exponentiële opwaartse trends, wat bevestigt dat veel langdurige houders van één cyclus (van de cyclus 2021 – 2022) deskundige HODLers worden. Gezien de overweldigende neerwaartse volatiliteit die de markt in die periode zag, toont dit aan dat beleggers van BTC optimistisch zijn over het activum.

Bron – Glassnode
Crypto