Ad

SEC keurt eerste spot Bitcoin ETF goed

op Jan 11, 2024
Listen
  • De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de lancering van een spot Bitcoin ETF goedgekeurd.
  • Deze stap van de SEC wordt gezien als een bevestiging van de groeiende acceptatie van Bitcoin.
  • De goedkeuring komt een dag nadat het SEC X-account was gecompromitteerd.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

In een baanbrekend besluit heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de lancering van een spot Bitcoin ETF goedgekeurd. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor de cryptocurrency-industrie.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Deze langverwachte stap biedt zowel particuliere als institutionele beleggers in de Verenigde Staten een nieuwe mogelijkheid om via een gereguleerd financieel product blootstelling aan de prijs van Bitcoin te verwerven.

De goedkeuring komt na een gespannen periode van onzekerheid die dinsdag een hoogtepunt bereikte toen het officiële X-account van de SEC (voorheen bekend als Twitter) naar verluidt werd gehackt. Het gecompromitteerde account kondigde voortijdig de goedkeuring aan van alle lopende aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s.

Deze valse informatie, vergezeld van een gemanipuleerde afbeelding, veroorzaakte een korte maar intense golf van verwarring binnen de cryptogemeenschap.

Het drama rond de valse aankondiging overschaduwde echter niet de oprechte goedkeuring die volgde. Woensdag begon de Cboe BZX Exchange met de voorbereidingen voor het noteren en verhandelen van aandelen van deze nieuw goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s, wat aangeeft dat het officiële groene licht van de SEC op handen zou kunnen zijn.

De goedkeuring van een spot Bitcoin ETF is een belangrijke ontwikkeling voor de crypto-industrie.

In tegenstelling tot eerdere Bitcoin ETF’s, die gebaseerd waren op futurescontracten, is een spot-ETF rechtstreeks gekoppeld aan de huidige prijs van Bitcoin, wat een directere en potentieel minder volatiele beleggingsoptie biedt.

Deze stap van de SEC wordt gezien als een bevestiging van de groeiende acceptatie van Bitcoin binnen de traditionele financiële sector.

Het opent de deur voor grote vermogensbeheerders en financiële bedrijven om Bitcoin in hun diverse portefeuilles op te nemen, waardoor een gereguleerde en potentieel veiligere beleggingsmethode wordt geboden voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

Het drama rond de valse aankondiging op sociale media benadrukt de voortdurende uitdagingen waarmee regelgevende instanties worden geconfronteerd bij het beheren van informatie in het digitale tijdperk. Het onderstreept echter ook de hoge mate van belangstelling en verwachting rond belangrijke beslissingen die van invloed zijn op de cryptomarkt.

De goedkeuring van de spot Bitcoin ETF door de SEC is een welkome ontwikkeling voor de crypto-industrie. Het biedt een nieuw niveau van legitimiteit en toegankelijkheid voor beleggers die het potentieel van dit gedecentraliseerde digitale activum willen aanboren.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
Bitcoin Crypto