Ad

CME Group ziet de handel in Bitcoin die momenteel wordt gedomineerd door Binance en Coinbase

Door:
op May 16, 2024
Listen
  • CME Group is van plan bitcoin-handel te spotten en de dominantie van Binance en Coinbase uit te dagen.
  • De stap is bedoeld om institutionele beleggers aan te trekken met een gereguleerde markt.
  • Een potentieel debuut duidt op de rijping van de cryptomarkt en de mainstream-acceptatie.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Uit rapporten blijkt dat de Chicago Mercantile Exchange (CME) Group, die al een zwaargewicht is in de handel in Bitcoin-futures, overweegt de spotmarkt voor bitcoin-handel te betreden.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Deze stap zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor institutionele beleggers en het bredere crypto-ecosysteem waar Binance en Coinbase domineren in de spothandel in Bitcoin.

Volgens betrouwbare bronnen voert de in Chicago gevestigde groep momenteel gesprekken met institutionele cryptohandelaren die de voorkeur geven aan gereguleerde marktplaatsen, omdat zij tot doel hebben te kapitaliseren op de vraag onder Wall Street-fondsbeheerders om blootstelling aan de cryptosector te krijgen nadat de Amerikaanse SEC de goedkeuring van Bitcoin heeft opgemerkt. Januari.

Het doorbreken van de status quo

Copy link to section

CME, ‘s werelds grootste futuresbeurs, is geen onbekende in de cryptocurrency-ruimte. Met zijn dominantie in de handel in Bitcoin-futures is CME een belangrijke speler geweest bij het faciliteren van institutionele toegang tot digitale activa.

De afwezigheid van spot-cryptohandel op CME heeft echter een gat in het aanbod achtergelaten, vooral omdat de vraag naar directe blootstelling aan cryptocurrencies onder beleggers stijgt.

Implicaties van het debuut van spothandel in Bitcoin op CME

Copy link to section

Deze stap breidt niet alleen de productportfolio van CME uit, maar positioneert het ook als een aanbieder van alomvattende oplossingen voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar gereguleerde mogelijkheden om cryptocurrencies te verhandelen. Institutionele beleggers, die vaak prioriteit geven aan naleving van de regelgeving en risicobeheer, zullen de gereguleerde spotmarkt van CME wellicht aantrekkelijker vinden dan offshore-beurzen.

Deze verschuiving in voorkeur zou kunnen leiden tot een herverdeling van het handelsvolume van niet-gereguleerde platforms naar CME, waardoor het marktaandeel en de invloed van de beurs zouden worden versterkt.

De uitbreiding van CME naar spothandel in Bitcoin zou een bedreiging kunnen vormen voor bestaande cryptocurrency-uitwisselingen. Platforms als Binance en Coinbase kunnen te maken krijgen met intensievere concurrentie nu institutionele beleggers zich richten op gereguleerde beurzen zoals CME.

Deze concurrentie zou echter ook innovatie en verbeteringen in de dienstverlening over de hele linie kunnen stimuleren, wat detailhandelaren en investeerders ten goede zou komen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Binance Bitcoin Coinbase Crypto