Moet u DuPont-aandelen kopen op het hoogste niveau in twee jaar?

Door:
op May 20, 2024
Listen
  • DuPont bereikt het hoogste punt in twee jaar, dichtbij $80, ondersteund door sterke fundamentele factoren.
  • Jefferies upgradet naar 'Kopen'.
  • Aandelen staan klaar om de grens van $85 te doorbreken, bullish momentum.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

DuPont de Nemours Inc (NYSE:DD) heeft de aandacht getrokken in de markt, nu de aandelen zijn gestegen naar het hoogste punt in twee jaar, waarbij ze op 20 mei de grens van $80 naderden. Deze stijging van de waardering is niet willekeurig; het wordt ondersteund door solide fundamenten en strategische stappen van het bedrijf.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

In het eerste kwartaal van 2024 overtrof DuPont de verwachtingen, met een non-GAAP winst per aandeel van $0,79, waarmee de schattingen met $0,14 werden overtroffen. Ondanks een lichte daling van de omzet op jaarbasis, met 3,3% naar $2,9 miljard, heeft het bedrijf een sterke cashflowgeneratie laten zien. De operationele activiteiten uit voortgezette activiteiten brachten $493 miljoen op, terwijl de gecorrigeerde vrije kasstroom $286 miljoen bedroeg.

Te midden van deze financiële triomfen was het marktsentiment ten opzichte van DuPont opmerkelijk bullish, waarbij opmerkelijke instellingen als Jefferies de aandelen onlangs hebben opgewaardeerd naar een ‘Koop’-rating. De optimistische vooruitzichten van Jefferies-analist Laurence Alexander zijn afhankelijk van verschillende sleutelfactoren, waaronder een verwacht herstel in de eindmarkten van DuPont, met name in de elektronica- en industriële sectoren. Hij verwacht een structurele verbetering van de marges en het genereren van vrije kasstromen, gedreven door een nieuwe bedrijfscultuur binnen het bedrijf.

Hoewel de waarderingscijfers van DuPont, gemeten aan de hand van de koers-winstverhouding of de EV-to-omzetratio, kunnen wijzen op premiumprijzen ten opzichte van de sectorgenoten, rechtvaardigen volgens analisten de solide fundamentals en groeivooruitzichten deze cijfers. Recente overnames, zoals de overname van Spectrum, hebben de portefeuille van DuPont uitgebreid en gepositioneerd voor voortdurende groei en waardecreatie. Met verhoogde verwachtingen voor de netto-omzet, operationele EBITDA en aangepaste winst per aandeel voor het volledige jaar 2024 lijkt DuPont klaar om te profiteren van opkomende kansen in belangrijke markten.

Om dieper inzicht te krijgen in het toekomstige aandelentraject van DuPont, is het van cruciaal belang om de grafiekpatronen en technische indicatoren ervan te analyseren. Deze inzichten kunnen ons waardevol advies geven over potentiële prijsbewegingen en handelsmogelijkheden. Laten we dus eens naar de grafieken kijken om de vooruitzichten van DuPont op de korte termijn beter te begrijpen.

Copy link to section

De aandelen van DuPont bereikten in januari 2018 hun hoogste punt ooit rond de $110, zoals te zien is op de dagelijkse grafieken. Na dat hoogtepunt te hebben bereikt, keerde het aandeel terug tot onder de $ 100 en begon in augustus 2018 aan een agressieve neerwaartse trend die duurde tot maart 2020 en bracht het onder de $ 30.

DD-grafiek van TradingView

Hoewel het aandeel in de daaropvolgende maanden snel herstelde, vond het het moeilijk om boven de $85 uit te komen. Ondanks verschillende pogingen om er de afgelopen drie jaar bovenuit te komen, is het aandeel DuPont daar niet in geslaagd. Met het agressieve bullish momentum dat het sinds februari van dit jaar heeft laten zien, zou het echter op het punt kunnen staan om eindelijk boven die barrière uit te breken, aangezien de indicatoren voor zowel de middellange als de lange termijn momenteel diep groen staan.

Beleggers die de aandelen op het huidige niveau van rond de $80 willen kopen, kunnen dat doen terwijl ze een stop loss onder de recente swing low op $72,40 en een winstdoelstelling van $108 houden. Handelaren die bearish zijn over het aandeel kunnen ook een shortpositie innemen op de huidige niveaus, aangezien het aandeel dichtbij en onder het sterke weerstandsniveau wordt verhandeld. Ze kunnen short gaan op de aandelen met een stop loss van $86,2 en een winstdoelstelling van $64,25.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips