Ad

Crypto-gerichte FIT21 goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, betrokken SEC

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • Het FIT21-wetsvoorstel werd aangenomen met 279 tegen 136 stemmen, met als doel crypto-activa te reguleren.
  • Het Witte Huis en SEC-voorzitter Gary Gensler uitten hun bezorgdheid over de impact van het wetsvoorstel op de bescherming van beleggers.
  • Het wetsvoorstel stelt voor om het toezicht op gedecentraliseerde crypto-activa over te dragen aan de Commodity Futures Trading Commission.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Woensdag keurde het Huis van Afgevaardigden het wetsvoorstel FIT21 goed met 279 stemmen tegen 136. Dit wetsvoorstel heeft tot doel een duidelijk regelgevingskader voor crypto-activa te creëren.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De stemming kreeg steun van beide partijen, waarbij 71 Democraten, waaronder de voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, zich bij 208 Republikeinen voegden ten gunste van het FIT21-wetsvoorstel.

Patrick McHenry, voorzitter van de House Financial Services Committee, merkte op dat het wetsvoorstel “het mondiale leiderschap van de Verenigde Staten zou versterken” op het gebied van technologische innovatie, uitvindingen en adoptie.

Het Witte Huis en SEC-voorzitter Gary Gensler hebben echter hun bezorgdheid geuit over de potentiële impact van het wetsvoorstel op de bescherming van beleggers.

Tegenstand in bepaalde hoeken

Copy link to section

Het Witte Huis heeft een bericht vrijgegeven waarin staat dat de regering onder president Joe Biden zich verzet tegen het aannemen van het HR4763-wetsvoorstel dat FIT21 bevat, hoewel het niet dreigt er een veto over uit te spreken. Volgens de mededeling “ontbreekt het HR4763 aan voldoende bescherming” voor consumenten en investeerders die betrokken zijn bij bepaalde digitale activatransacties.

Ondertussen zou FIT21, volgens SEC-voorzitter Gary Gensler, “nieuwe lacunes in de regelgeving kunnen creëren” en “decennia van precedent” kunnen ondermijnen met betrekking tot het toezicht op investeringscontracten. De voorzitter van de SEC is van mening dat dit investeerders en kapitaalmarkten in gevaar zou brengen.

Het wetsvoorstel heeft tot doel de meeste crypto-activa die voldoende gedecentraliseerd zijn, onder de bevoegdheid van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) te brengen in plaats van onder de SEC.

Gensler voegde eraan toe dat het wetsvoorstel uitgevers van crypto-investeringscontracten in staat zou stellen hun producten zelf te certificeren als ‘gedecentraliseerde’ systemen, waardoor ze zouden worden geclassificeerd als ‘digitale grondstoffen’ en dus zouden worden vrijgesteld van toezicht door de SEC.

Bezorgde omgang met regelgeving

Copy link to section

Deze wetgevende stap volgt op het besluit van de Senaat om zich bij het Huis aan te sluiten en een maatregel aan te nemen om de SAB121-regel van de SEC in te trekken.

Ondanks de tegenstand van het Witte Huis heeft de regering de bereidheid geuit om met het Congres samen te werken om te zorgen voor evenwichtige regelgeving voor cryptocurrencies. In een uittreksel uit de mededeling van het Witte Huis staat dat de regering “graag met het Congres wil samenwerken” om een alomvattend en evenwichtig regelgevingskader voor digitale activa te waarborgen.

Als president Biden besluit een veto uit te spreken over het FIT21-wetsvoorstel, kan het nog steeds wet worden als het Huis en de Senaat het veto met een tweederde meerderheid terzijde schuiven.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Crypto Regulering Crypto