Er Robinhood-aksjen et godt kjøp etter Bankman-kjøpet?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus er en aktiv trader, hvor han blir fulgt og kopiert på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin… Les mer.
on mai 13, 2022
  • Robinhood-aksjekursen økt kraftig etter at Bankman kjøpte aksjen.
  • Analytikere mener han kan presse på for å slå sammen FTX med HOOD.
  • Det første hoppet kan være er dead cats bounce.

Aksjekursen på Robinhood (NASDAQ:HOOD) fortsatte sitt rally på fredag da investorer presset aksjen oppover. Aksjen hoppet til et høydepunkt på 10,64 dollar, som var det høyeste nivået siden 5. mai. Den har steget med mer enn 36 % over det laveste nivået denne måneden.

FTX-gründer kjøper HOOD-aksjer

Hovedkatalysatoren for gjeldende HOOD-aksjekurs er beslutningen fra Sam Bankman om å kjøpe en stor eierandel i selskapet. Han kjøpte en eierandel på 7,6 % i Robinhood, noe som gjorde ham til den største soloinvestoren i et selskap som nå er verdsatt til mer enn 8 milliarder dollar.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Analytikere mener at Bankman kan finne på noe med dette oppkjøpet. For eksempel kan han bestemme seg for å presse på for en fusjon mellom de to firmaene. En slik fusjon vil skape et stort finansselskap som fokuserer på både aksjer og digitale valutaer.

I sine siste avtaler ble FTX verdsatt til mer enn 25 milliarder dollar, mens FTX US har en privat verdsettelse på over 7 milliarder dollar. Selvfølgelig har disse verdsettelsene sannsynligvis lettet litt med tanke på at ytelsen til kryptovalutaer har vært dårlig.

Oppkjøpet hans kommer på et tidspunkt da Robinhood-aksjekursen har kollapset med mer enn 80 % fra all-time high. Den siste katalysatoren var selskapets inntjening, som avslørte at veksten avtok.

Firmaet sa at aksjene under varetekt steg til $68,5 milliarder mens kryptovalutaer steg til rundt $19,7 milliarder. Kontanter steg til 9,2 milliarder dollar mens verdipapirutlån falt med 31 % til 24 millioner dollar.

Så, er Robinhood en god investering? Selv om selskapet har et godt produkt, står det overfor tøffe utfordringer fremover. For eksempel har aksjer og kryptovalutaer vært i en sterk nedadgående trend. Dette vil motivere flere investorer til å holde seg utenfor markedet. Med innstrammingen av Fed har disse eiendelene også mer nedadgående rom å bevege seg i.

Robinhood aksjekursprognose

Robinhood aksje

Det daglige diagrammet viser at HOOD-aksjekursen har vært i en sterk nedadgående trend de siste månedene ettersom etterspørselen etter tjenestene har avtatt. Aksjen forblir under 25-dagers og 50-dagers glidende gjennomsnitt mens MACD har beveget seg under det nøytrale nivået.

Derfor virker dette hoppet som om det er et «dead cats bounce». Som sådan er det en mulighet for at den vil gjenoppta den nedadgående trenden på kort sikt. Hvis dette skjer, vil neste nøkkelnivå å se på være $8.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money