Skrekkhistorien om at Bitcoin faller under $22K

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan er en dataanalytiker hos Invezz, og kombinerer kvantitative ferdigheter og en makrobakgrunn for å kompilere analyser om en… Les mer.
on mai 25, 2022
  • Historikk kan være nyttig når den brukes sammen med makro-analyse.
  • Interessant historisk mønster peker på at Bitcoin faller under $22K, men er dette gyldig i 2022?
  • Jeg dykker ned i diagrammene og presenterer en sak for og mot en voldsom Bitcoin-nedtur.

Jeg elsker Bitcoin. Den holder en posisjon i porteføljen min, og jeg har ikke tenkt å selge den med det første. Jeg kan eller kanskje ikke engang tulle med det merkelige profilbildet med laserøyne på Twitter-kontoen min. Ikke desto mindre liker jeg å analysere bjørneargumenter for det, og noen har definitivt fortjeneste. Hvis du ikke kan slå ned et motargument mot en eiendel du har med et godt strukturert svar, må du kanskje revurdere den posisjonen.

Terra-grunnlegger Do Kwon viser hvordan man ikke bryter ned et argument

Bear Case

Jeg kom over en interessant artikkel om Bitcoin denne uken. Rekt Capital (en god oppfølging på Twitter hvis noen ønsker objektiv analyse av magiske Internett-penger, @rektcapital) ga ut en tråd om 200-ukers glidende gjennomsnitt (200-MA).

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Som diagrammet nedenfor viser, har denne 200-MA historisk fungert som solid støtte, men bare etter en voldsom, men kort, lysestake-veke under.

Hvor voldsomme er disse vekene under 200-MA? Tabellen nedenfor viser tre av disse tilfellene:

Dato Wick under 200-MA
Tidlig i 2015 -14 %
Sent i 2015 -14 %
mars 2020 -28 %

Hmmm. Så vi ser på veker mellom 14% og 28% under 200-MA. Med 200-MA for øyeblikket på $22 000, er det dessverre ikke utenfor muligheten for at Bitcoin nå treffer dette merket. Skulle den møte den, vil en nedsideveke på -14 % være $19 000, mens en -28% veke vil tilsvare $15 500. Skremmende greier, ikke sant?

Mine tanker

Jeg liker å blande inn litt teknisk analyse i forbindelse med min bredere analyse, men vi må være forsiktige her i forbindelse med Bitcoin.

To av de tre tilfellene ovenfor kom i 2015, da Bitcoin bare var en baby, med en markedsverdi mindre enn 7 milliarder dollar. Jeg er ikke sikker på at vi kan trekke noen solide konklusjoner fra diagrammer så langt tilbake, gitt reisen siden. Den gang var det fortsatt en nisjeaktiva som i stor grad opererte innenfor internetts nerdete hjørner, ikke makroen som for tiden sitter på Teslas balanse og genererer overskrifter fra CNBC og FT på det vanlige.

Når det gjelder det endelige scenariet i mars 2020, er jeg nølende med å legge for mye vekt på dette heller, gitt den svarte svanekarakteren til panikken midt i COVIDs ankomst til åstedet (notat til meg selv: bruker uttrykket «svart svane» også mye i disse dager, noe som er et paradoks, ikke sant?). Jeg husker at jeg tømte skapet mitt på jobb og tenkte at jeg skulle tilbake til kontoret tre uker senere, men endte opp med å tilbringe to år på soverommet mitt som en straffedømt fange. Å ekstrapolere prishandling fra den Armageddon-måneden føles derfor litt falsk.

Til slutt nådde vi faktisk bunnen rett ved 200-MA, uten noen veke under det hele, ved den tredje grønne sirkelen ovenfor i diagrammet sent i 2018.

Imidlertid er $22 000-merket, som er den nåværende 200-MA, definitivt en målestokk jeg holder øye med, ettersom vi fortsetter å blø mot den. Selv om vekeanalysen ovenfor er interessant, og absolutt ikke meningsløs, tror jeg at $22 000 som støtte vil representere en god mulighet til å fylle opp noen kjøpsordrer.

I virkeligheten er vi her avhengige av det bredere makromiljøet. Jada, det er alltid tilfelle, men det føles mer betydningsfullt nå når frykten er på et all-time high og markedene svinger frem og tilbake av den foreløpige geopolitiske situasjonen, kvalmende inflasjon og en Federal Reserve som er like ubesluttsom som meg når de står overfor med en syv-siders meny på en meksikansk restaurant (alle rettene ser så gode ut, men de er alle så like – det gir meg et forferdelig tilfelle av beslutningslammelse).

Konklusjon

Sier jeg at $22 000-merket er i spill med nær nok overbevisning til å til og med vurdere å selge min dyrebare Bitcoin? Nei. Som jeg sa, diagrammer er et fint tillegg til analyse, men fungerer aldri som det eneste input for meg. Jeg tror det er spesielt sant med en eiendel som tilbyr så liten prøveplass som Bitcoin, og en som har endret seg så fundamentalt de siste årene.

Men det er et scenario som kan bekreftes, spesielt i denne flyktige verdenen med egomane statsoverhoder som invaderer andre land etter ønske, en Federal Reserve som tilsynelatende endrer mening daglig, og en hel rekke andre variabler som ingen kan forutsi.

Jeg hater å si det, men det kan være mer smerte her. Og takk til @RektCapital for analysen – han er en av de flinke.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.