UniLayer CEO: Hvorfor alle blokkjeder trenger en ekte interoperabilitetsløsning nå

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson er hovednyhetsredaktør hos Invezz og fører tilsyn med teamet av reportere, analytikere og strategisk retning for nyhetsinnhold. Han… Les mer.
on jun 7, 2022
  • Tusenvis av brukere taper millioner av dollar
  • Invezz intervjuer Alex Belets
  • Alex hevder at den fremtidige suksessen til kryptoindustrien krever ekte interoperabilitet

Blokkjedeteknologi forblir i de aller første dagene, så det er bare naturlig at den vil fortsette å utvikle seg, innovere og forbedre seg i løpet av de kommende årene og tiårene. Et område som har et desperat behov for innovasjon er interoperabilitet. Den manglende evnen til brukere til å overføre data og eiendeler effektivt på tvers av nettverk er «kjernet i sikkerhetsproblemer» som plager industrien, ifølge Alex Belets, administrerende direktør for interoperabilitet krysskjedeprotokoll, Unilayer.

Invezz satte seg nylig ned med Alex for å bedre forstå hvorfor blokkjeder må være interoperable for å utvikle seg. UniLayer er et lag 1, blokkjedeinteroperabilitetsprosjekt som muliggjør sikre transaksjoner på tvers av kjeder og jdataoverføring.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Alex har mer enn 10 års erfaring innen front- og backend-utvikling og cybersikkerhet. Vi er takknemlige for at han bestemte seg for å dele tiden sin med oss.

«Hemmer utviklingen»

Alex fortalte Invezz at fravær av nettverksinteroperabilitet «hemmer utvikling» som er avgjørende for utviklingen av World Wide Web. Selv om det er vanskelig å kvantifisere, resulterer fragmentering på tvers av desentraliserte nettverk i at tusenvis av brukere taper millioner av dollar av eiendeler på årsbasis.

Som et lite eksempel hevdet OKX at de fikk tilbake 400 millioner dollar for nesten 4000 brukere som mistet krypto fordi de overførte eiendelene til eller fra feil kjede. Dette er bare et «lite øyeblikksbilde» av typen tap som oppstår på markedsplassen på 1,3 billioner dollar.

Men hva med ikke-finansielle dataoverføringer? Tross alt kan blokkjedeteknologi spille en rolle i å forbedre nesten alle aspekter av livene våre fra landbruk til sikkerhet. Konsernsjefen sa:

Mange organisasjoner er nølende med hensyn til verdien for deres drift og virksomhet» på grunn av mangel på interoperabilitet. For mange gjør manglende evne til å overføre og se data på tvers av ulike nettverk blokkjede rett og slett ulevedyktig.

Når vi går videre, er blokkjedeinteroperabilitet «fundamentalt» for realiseringen av Web3s visjon om å skape et nytt desentralisert globalt internett som er «uhemmet av de sentraliserte blokkeringene» som plager den nåværende Web2. Han la til:

«I Web3 vil mennesker og organisasjoner av alle slag kunne samhandle og dele informasjon fritt og sikkert, uten å frykte tap og misbruk av deres data og eiendeler, og blockchain må og vil lede denne revolusjonen.»

Interoperabilitet bør redusere kompleksiteten i kryptoøkosystemet

I følge Alex har mye arbeid blitt gjort for å løse problemet med interoperabilitet innenfor kryptoindustrien. Imidlertid er de fleste løsningene på plass ikke gode nok og gjør ting mer komplekse.

Orakler, protokoller som Polkadot og Cosmos og broer er alle designet for å løse problemet med interoperabilitet. Hver av dem krever imidlertid bruk og integrering av flere og flere plattformer og protokoller i et allerede komplekst nettverk av nettverk. Kort sagt, de foreslår enda flere protokoller, grensesnitt og kjeder for å løse problemet med interoperabilitet.

Lederen påpekte at metodene som brukes av disse interoperabilitetsløsningene introduserer flere sikkerhetsrisikoer. Som et eksempel, i februar i fjor, utnyttet hackere Wormhole, en populær Ethereum-Solana-bro, for forbløffende $320 millioner – en av de største bedriftene i DeFis korte historie.

For å løse kompleksiteten som skaper smutthull i sikkerheten, sa Alex;

«For å realisere sikre, sømløse interaksjoner på tvers av alle blokkjeder, må en ekte interoperabilitetsløsning være innebygd. I stedet for å «koble sammen» kjeder, bør vi tenke på interoperabilitet som å tillate uavhengige blokkjeder å snakke med hverandre. Mennesker har innebygde tilkoblingsmidler, og blokkjeder må ha samme evne hvis vi vil at rommet skal utvikle seg.»

Alex sa at UniLayer forstår behovet for at interoperabilitet skal være naturlig, og at det har vært det styrende prinsippet bak løsningen deres. UniLayers Cross-Chain Transport Control Protocol (CTCP) lar blokkjeden innebygge sine noder i andre kjeder, noe som muliggjør enkel og sikker tverrkjedekommunikasjon. Han la til at;

«Gjennom blokkjedens Cross-Chain Transport Control Protocol (CTCP), mottar, verifiserer og lagrer disse nodene data fra tilkoblede kjeder, og skaper en fullt tilgjengelig hoveddatabase for krysskjedetransaksjoner. I mellomtiden muliggjør UniLayers smarte kontrakter grenseløse transaksjoner ved å samhandle direkte med smarte kontrakter og lommebøker på tilkoblede blokkkjeder.»

Ekte interoperabilitet kan føre til en sømløs, sikker blockchain-fremtid

Blockchain har fått adopsjon i ulike sektorer av den globale økonomien, utover krypto- og finansområdet. Eksperten mener at blockchain-teknologien fortsatt har mye å tilby, da det er en relativt ny teknologi. Han sa;

Fremtiden til blockchain er åpenbart lys. Potensialet for å koble til går langt utover kryptovaluta. Se for deg en verden hvor nøkkelinformasjonen din kan lagres via et uforanderlig pass på kjeden. I motsetning til vårt nåværende arkaiske papirbaserte system, vil en blokkjedebasert ID tillate deg å bekrefte identiteten din på et øyeblikk, og fjerne behovet for endeløse bakgrunnssjekker og skjemautfylling når du ønsker å reise, motta helsetjenester eller få tilgang til grunnleggende offentlige tjenester.

For at blockchain skal realisere sitt fulle potensial, sa Alex imidlertid at ekte interoperabilitet må oppnås mellom hver blokkjede. Han la til at overføring av data og eiendeler på tvers av blokkjeder må være rask, enkel og sikker

Alex påpekte at en løsning som er innebygd i alle kjeder kan oppnå dette. Det kan åpne døren for umiddelbar likviditetsoverføring på tvers av blokkjeder, inkludert overføring av digitale eiendomsobjekter via NFT-er, noe som ennå ikke er mulig.

UniLayer-sjefen avsluttet med å oppfordre til forening av blokkjeder innenfor kryptovalutaområdet. Han sa:

Å forene hele blokkjedeområdet har aldri vært en mer presserende oppgave enn i dagens svært flyktige klima. Interoperabilitet vil åpne døren til neste utviklingsstadium innen desentralisert hovedbokteknologi, og virkelig åpne blockchain for verden.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.