MicroStrategy ryktes å stå overfor margin call som Bitcoin-tanker

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan er en dataanalytiker hos Invezz, og kombinerer kvantitative ferdigheter og en makrobakgrunn for å kompilere analyser om en… Les mer.
on jun 15, 2022
  • MacroStrategy er nå ned 1,3 milliarder dollar på deres Bitcoin-investering
  • Frykten for et marginoppkall når Bitcoin når $21 000 virker imidlertid ubegrunnet
  • Aksjen er fortsatt sterkt korrelert med Bitcoin og er nå ned 88 % fra alle tiders høyder

Som du sannsynligvis er klar over hvis du har til og med $1 i krypto, er markedene brutale akkurat nå. Ethereum falt under 1000 dollar i morges, mens Bitcoin flørter med 20 000 dollar – tall som er langt unna det vi så gjennom hele pandemien. Men det er en investor som føler seg i klem, kanskje mer enn noen annen.

Microstrategy

En av de største Bitcoin-oksene av dem alle er Michael Saylor, administrerende direktør for MicroStrategy. Wikipedia forteller meg at MicroStrategy er «et amerikansk selskap som leverer forretningsinformasjon, mobil programvare og skybaserte tjenester», men i virkeligheten er det et Bitcoin-holdingselskap, siden de har nesten 130 000 bitcoins på balansen.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Historien om disse kjøpene kan ses nedenfor.

Alle de ovennevnte kjøpene utenom de tre første er nå i minus, med totale tap for øyeblikket på 1,31 milliarder dollar. Gjennomsnittsprisen per bitcoin er på 30 700 dollar, nær 50 % over gjeldende markedspris, noe som betyr at gamblingen på 3,97 milliarder dollar nå er verdt 2,66 milliarder dollar.

Jeg plottet både investeringen på 3,97 milliarder dollar og tapet på 1,31 milliarder dollar mot noen finanser fra MicroStrategys nylige inntektsrapporter (alle tall etter 12 måneder).

Nære på

Som om MicroStrategy ikke så skummelt nok ut allerede, ned 88 % fra alle tiders høyder ettersom Bitcoin-prisen har sunket, har hviskingen om mulige marginsamtaler begynt å gå rundt.

Dette er sentrert om et treårig lån på 205 millioner dollar som MacroStrategy tok opp tidligere i år fra den kryptofokuserte banken Silvergate, som var sikret med 19 466 bitcoins. Tallet på 21 000 dollar var et bemerkelsesverdig nummer gitt MicroStrategy-president Phong Le sa i mai at «Bitcoin må halveres til rundt 21 000 dollar før vi har en margin call».

På den lyse siden tror jeg imidlertid ikke at dette marginsamtalen er i fare for å inntreffe, gitt mengden ubeheftet bitcoin på MacroStrategys balanse som kan legges ut. Le hadde sagt det samme, og la til at «før den når 50 %, kan vi bidra med mer Bitcoin til sikkerhetspakken, så den kommer aldri dit», mens administrerende direktør Michael Saylor sa til CNBC i går at «margin call-tinget er mye mas om ingenting».

Aksjekursen

Selv om dette uten tvil vil blidgjøre investorer av MacroStrategy, er det ikke mye annet som er gode nyheter. Å – og enhver tvil rundt hva det er som driver MicroStrategys prishandling kan trygt legges ved å se på grafen nedenfor (fargekollisjon gir meg hodepine, men la oss være ærlige, dette er en stygg graf uansett hvordan du ser på den).

Det har vært en voldsom tid for investorer, og jeg kan ikke huske sist jeg sjekket porteføljen min for å se den grønn. Men jeg er ikke MacroStrategy, så jeg antar at det ikke er så ille.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.