Bored Ape Yacht Club fremhever hysteriet til NFT-oksemarkedet

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan er en dataanalytiker hos Invezz, og kombinerer kvantitative ferdigheter og en makrobakgrunn for å kompilere analyser om en… Les mer.
on jun 22, 2022
  • Bored Ape Yacht Club har gått ned 75 % siden begynnelsen av mai
  • Blue chip NFT-er har blitt knust som resten av markedet.
  • Investorer utsettes for dobbel volatilitet.

Jeg er i New York for noen dager på besøk hos venner. Lørdag kveld dro vi til en bar i SoHo som vennene mine ønsket å besøke («Greg fra Succession driver det, og vi kan se ham fordi han drikker der noen ganger»). Jeg ser ikke på Succession og aner ikke hvem Greg er, men jeg liker øl og vennene mine er ikke så ille, så jeg fulgte planen.

NFT NYC

Uansett, til tross for at vi risikerte å bli karikaturer av oss selv, pratet vi om NFT NYC, den årlige NFT-konferansen som minst en av vennene mine deltar på. Med billetter til $849 lurte vi på hvem i NFT-området som fortsatt hadde råd til det.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Fordi med det geopolitiske klimaet, Fed-hauken og inflasjonen ute av kontroll (jeg drikker for tiden en smoothie som koster $11, og som har minst fem ingredienser, men fortsatt smaker appelsinjuice), har markedet snudd. Utrolig nok har ikke NFT-er fungert som en trygg havn ettersom markedene har gått tilbake (OK, kanskje det var forutsigbart).

Bored Ape Yacht Club

Hvilken bedre måte å vurdere markedet på enn å se på de mest kjente tegneserieapene i verden, Bored Ape Yacht Club.

I begynnelsen av mai var gulvprisen for Bored Ape Yacht Club 420 000 dollar. Eminem, Snoop Dogg, Steph Curry og tilsynelatende alle kjendiser i verden pumpet prisen opp, og ordene revolusjon, økosystem, metaverse og måne fløy over hele interwebs. Alle som uttrykte tvil om de skyhøye prisene ble erklært som boomere, ludditer eller bare ikke «skjønte det».

Syv uker senere, mens jeg skriver dette, er gulvet rundt $100 000, og plutselig er alle ute på NFTs. Det er en nedgang på 75 % på 7 uker.

Blue chip

Blue-chip-samlingene var de som skulle å holde sin verdi, men den siste tiden har klart bevist at dette ikke stemmer.

Det som er viktig å huske her er at investorer er utsatt for både volatiliteten til den spesifikke NFT-samlingen så vel som volatiliteten til Ethereum (eller hvilken som helst annen altcoin NFT er denominert i). Men hvis jeg plotter grafen nedenfor i Ethereum i stedet for USD, er skaden en tilbaketrekking på 43 % i stedet for 75 %.

Noen ganger trenger det ikke være komplisert. Handel med svært eksperimentell digital kunst, som har en begrenset mengde og som selges for sekssifrede summer, samtidig som den ikke kan deles opp i bestanddeler, kvalifiserer som en svært illikvid og ultrahøy beta-eiendel. Det følger at når bjørnene kommer ut for å leke, vil disse eiendelene stupe.

Folk har nå innsett det, så det vil være interessant å spore virkningen på NFT-er fremover. NFT-konferansen her skryter på sin hjemmeside med et sitat fra New York Times som sier «dette, for meg, er Woodstock».

Vel, jeg mistenker at det er litt mindre Woodstock og litt mer begravelse i år. Uansett vil det være interessant å se hvordan NFT-er kommer ut av dette bjørnemarkedet fremover, etter å ha mistet mesteparten av verdien.

PS: Greg fra Succession – hvis du leser dette, bør du begrense kapasiteten, baren er morsom, men vi kunne knapt bevege oss.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.