Solanas nye smarttelefon Saga har blitt annonsert

Av:
jun 27, 2022
  • Solana Labs har annonsert en ny smarttelefon,
  • Følger ny "nabolagsavgift"-struktur som er satt til å takle problemet med gjentatte strømbrudd på nettverket
  • Genuin innovasjon hos Solana og forpliktelse til å løse problemer betyr god posisjonoering.

Solana annonserte lanseringen av Saga, en flaggskip web3-smarttelefon, samt Solana Mobile Stack (SMS), et Android-rammeverk med åpen kildekode for web3-utvikling. Men hva betyr alle disse tekniske termene, og vil de påvirke Solanas pris?

Solana Mobile Stack (SMS)

La oss snakke om SMS-en først, i stedet for smarttelefonen.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Dette er faktisk veldig interessant, men også enkelt. Jeg tror en av de største barrierene for mainstream-adopsjon av krypto er den klønete lommebokopplevelsen. For å få tilgang til DeFi trenger du en stasjonær nettleser og laste ned noe som ligner på Phantom-appen, som åpenbart er et stort problem i denne smarttelefonens tidsalder.

De fleste nettleserbaserte apper kan ganske enkelt ikke sammenlignes med konvensjonelle apper på iPhone eller Android med hensyn til brukervennlighet, intuitive grensesnitt og bekvemmelighet. For å illustrere hvor langt bak vi er, kan du ikke bruke Google Pay eller Apple Pay med lommeboken.

SMS løser dette problemet. Det er i utgangspunktet et Web3-lag bygget på toppen av Android. Dette lar utviklere bygge desentraliserte apper (dApps) på Android. Disse dAppene vil nå være tilgjengelige for nedlasting fra dApp store ved å trykke på en knapp, og tesen er at de nå vil fungere like smidig som konvensjonelle apper fungerer på iPhone og Android.

Solana-smarttelefonen

Den andre delen av kunngjøringen er selve smarttelefonen. Selv om SMS er et pent prosjekt, er det ubrukelig med mindre telefonprodusenter bruker det. Solana kom rundt dette ved også å annonsere lanseringen av deres egen smarttelefon, Saga. I hovedsak bør smarttelefonen derfor sees på som et proof-of-concept, og det er grunnen til at prislappen på $1000 ikke er veldig viktig akkurat nå.

Google og Apple

Nå som vi har et ekstra alternativ i markedet, vil kundene flytte? Vil de parkere Google Pay eller Apple Pay for å bruke Solana Pay? Det er også vanskelig å forutsi hvordan Google og Apple vil reagere. Hvis teknologigigantene åpner appbutikkene sine, er det ingen incentiv til å bruke Solana-telefonen.

SMS-teknologien, snarere enn smarttelefonen, er den virkelige nyheten her. Telefonen er bare en telefon. Web3-laget er innovasjonen, og det som er viktig.

Sentralisering

Den umiddelbare responsen på dette vil sannsynligvis være en som kritiserer Solana for å være sentralisert, og bestrider bruken av Saga-telefonen sammen med SMS-stakken. Men for at ting skal være populært, må de fungere. Det nytter ikke å bli desentralisert hvis ting ikke fungerer, og akkurat nå har Web3 en lang vei å gå for å bringe brukerens dApp- og lommebokopplevelse på linje med de jevne Apple- og Android-ekvivalentene.

Dette er et stort skritt fremover for Web3 etter mitt syn fordi det er et skritt mot å effektivisere disse store visjonene og ambisjonene til bevegelsen og skape realistiske alternativer for kunder som faktisk fungerer. Å betale for en kaffe med Solana Pay på en smidig måte er nå et realistisk alternativ. Å bygge integrerte opplevelser for brukere på telefonene deres er også et alternativ. Og ikke forvent at dette forblir i smarttelefonlandskapet; man kan forvente at systemet også rulles ut for PC-baserte lommebøker og dApps.

Solanas fremtid

Jeg elsker å bruke Solana. Den er jevn og enkel å bruke, hastigheten og gassavgiftene på kjellernivå er en drømmeaktig opplevelse, og den står i en strålende kontrast til de skyhøye gassavgiftene på Ethereum. Det store problemet er imidlertid de gjentatte strømbruddene, noe jeg har vært kritisk til tidligere.

Etter en rapport forrige måned som undersøkte det siste strømbruddet som ga bothandel skylden for å overvelde en NFT-mynt, avslørte Solana planer om å fornye gebyrsystemet. Det pene aspektet ved dette er «nabolagsavgiftsmodellen». Dette betyr at en ekstra gassavgift vil bli belastet i tider med overbelastning, men kun for etterspurte apper og tjenester. På en slik måte vil ikke gebyrene stige over hele nettverket, i likhet med Ethereum.

Selv om det er for tidlig å vurdere denne implementeringen, er det en utrolig positiv utvikling. Solana kan ha problemer, men det jobbes aktivt med å finne en løsning. Akkurat nå er det den best plasserte Layer-1 blokkjeden når det gjelder å ta kampen mot Ethereum, til tross for det voldsomme året så langt som har inkludert nesten et dusin avbrudd og en prisnedgang så lavt som $27 nylig (90 % rabatt på alle- tid høy på $260).

Mens Solana er opp nesten 20 % denne uken, synes jeg det ville være upassende å lese for mye i dette. Kryptomarkedet spratt opp som helhet, og gitt det ekstreme risikomiljøet vi befinner oss i, er den kortsiktige volatiliteten for altcoins uunngåelig, og prishandlingen vil følge makroutviklingen.

Mye mer solid (og bullish) er det langsiktige synet på Solana, og hvordan det ser lysere ut med denne innovasjonen. Ikke bare det, men Web3 som helhet. Plassen har vært dominert av røde priser, fryktelige følelser og gjennomgripende likvideringer, det er fint for en forandring å snakke om et genuint stykke innovasjon, som er grunnen til at vi er her i utgangspunktet.

Teknologien er viktigere enn prisen. Prisdelen vil følge etter hvert, men bjørnemarkeder er på tide å bygge og etablere solide prosjekter. Denne uken er en god en for Solana, og Web3 som helhet.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money