VIDEO: “Stablecoins i dollar kan hjelpe utviklingsland”

Av:
Oct 6, 2022
Oppdatert: Oct 8, 2022
Listen
  • Tether er verdens tredje største kryptovaluta, bak Bitcoin og Ethereum
  • CTO Paolo Ardoino blir med i Invezz Podcast for å snakke gjennom et bredt spekter av emner
  • Utviklende verden, regulering og sentralisering

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Jeg elsker Bitcoin. Når det er sagt, er volatiliteten ekstrem og forhindrer at den er noe i nærheten av en verdibutikk – i det minste foreløpig.

Jeg snakket med CTO for Tether, Paolo Ardoino, i den siste episoden av Invezz-podcasten. I en verden der flere lands valutaer er faretruende ute av kontroll, er det kanskje mer aktuelt enn noen gang å vurdere fordelene ved å holde dollar.

Og dollar på blokkjeden – det vi nå kaller stablecoins – kan være det mest tilgjengelige formatet. En rask titt på tabellen nedenfor, som viser de siste inflasjonsmålingene for nesten alle land, viser ganske hvor alvorlig situasjonen er for mange nasjoner rundt om i verden.

Dette er noe jeg la merke til da jeg reiste til El Salvador for å se Bitcoin-eksperimentet på nært hold i sommer. Mange selgere valgte å sette opp lommeboken slik at Bitcoinen de mottok fra transaksjoner automatisk ble konvertert til USD.

På en slik måte ble transaksjonene fullført i Bitcoin, men selgeren trengte ikke å spekulere i volatiliteten, i stedet for å holde stabile mynter. Paolo og jeg diskuterer dette, og den økende innflytelsen Tether og stablecoins kan ha i verden.

Vi sammenlignet også Lugano, byen i Sveits hvor Tether de facto er lovlig betalingsmiddel (i tillegg til Bitcoin) med El Salvador – to land som ikke kunne vært mer forskjellige økonomisk, som begge driver med sine egne kryptoeksperimenter.

Dollaren fortsetter å dominere

Mens jeg skriver dette, lever nærmere 100 land med tosifret inflasjon. Mens den amerikanske dollaren også blåser opp i et raskt tempo, knuser den absolutt andre valutaer – noe jeg analyserte tidligere denne uken. Diagrammet nedenfor sier alt.

Dette har vi sett gang på gang i tidligere perioder med usikkerhet. Når det gjelder fiat-valutaer, styrer dollaren dem alle. Paolo og jeg snakket også om denne dominansen.

Krypto-smittekrise

Mange utenforstående ser på hva som har skjedd i år i krypto og avskriver det hele som en kjepphest. Paolo snakker om forskjellen mellom sentraliserte stabile mynter som Tether og korthusalternativene – som Terra, som Paolo var svært kritisk til allerede før dødsspiralen i mai.

Et gripende poeng Paolo kom med var innløsningene av Tether da smitten strømmet på tvers av markedene. Over 7 milliarder dollar ble løst ut av Tether i løpet av 48 timer, nær 10 % av forsyningen. Innløsningene var jevne og skjedde nøyaktig slik de alltid var ment. Paolo gjorde et poeng at mange banker ikke en gang ville være i stand til å løse inn den mengden reserver så raskt.

Er Tether, Bitcoin og de “anerkjente” kryptoprosjektene nå sterkere for å komme uskadd gjennom denne stresstesten?

Regulering og sentralisering

Vi kommer også inn på regulering, et emne som er uunngåelig når du chatter om stablecoins. Den fortsatte veksten av kryptoøkosystemet for øvrig betyr at det er en industri som regulatorer nå legger mer og mer oppmerksomhet til.

Jeg stilte også et spørsmål til Paolo om Vitaliks nylige kommentarer, da Ethereum-grunnleggeren sa at Tether og andre store stabile mynter har så stor innflytelse at de til og med kan bestemme retningen for fremtidige gafler til Ethereum.

Det er egentlig bare en smak. Som du kan forestille deg gitt at bare Bitcoin og Ethereum er større enn Tether, er det en million og én ting å prate om.

Som alltid, ta gjerne kontakt med kommentarer.

Fortsett samtalen på Twitter med @InvezzPortal , @DanniiAshmore og @Tether_to Eller besøk https://tether.to/ for mer informasjon.

Invezz.com

I stedet for YouTube

I stedet podcast

I stedet Podcast: Spotify

I stedet Podcast: Apple

I stedet Podcast: Google

I stedet for Twitter

I stedet for Facebook

LinkedIn i stedet

Ad

Kom enkelt i gang med krypto ved å følge kryptosignaler og diagrammer av pro-trader Lisa N Edwards. Registrer deg i dag for lett å følge handler for tonnevis med altcoins på GSIC.