Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq prisprognose etter solid NFP

Av:
Oct 10, 2022
Listen
  • USA la til 263 000 arbeidsplasser i september
  • Arbeidsledigheten falt til 3,5 % fra 3,7 %
  • Wall Streets tre hovedindekser svekket seg fredag i frykt for ytterligere renteøkninger fra FED

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Wall Streets tre hovedindekser svekket på fredag, selv om det amerikanske arbeidsmarkedet bekreftet at økonomien er på solid fot da landet rapporterte at lønnslistene utenfor landbruket (NFP – Non-Farm Payrolls) steg mer enn forventet i september.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

USA la til 263 000 jobber i september, noe som overgikk økonomers anslag på 250 000 for samme måned. En annen positiv nyhet er at arbeidsledigheten falt til 3,5 % fra 3,7 % i august, mens yrkesdeltakelsen falt 0,1 prosentpoeng til 62,3 %.

Hovedårsaken til at det amerikanske aksjemarkedet svekket seg etter denne nyheten er det faktum at en solid jobbrapport økte sannsynligheten for at Federal Reserve vil fortsette med renteøkningene. Bill Sterling, den globale strategen hos GW&K Investment Management, sa:

Dette var et klassisk tilfelle av gode nyheter er dårlige nyheter. Markedet tok de gode nyhetene fra den robuste arbeidsmarkedsrapporten og gjorde den til en stadig mer årvåken Fed og dermed potensielt høyere risiko for en resesjon neste år.

Det er stor sannsynlighet for en renteøkning på 75 basispunkter når Fed-politikerne møtes i begynnelsen av november, og investorer fortsetter å bekymre seg for at en aggressiv Federal Reserve vil presse økonomien inn i en dyp resesjon.

San Francisco Fed-president Mary Daly sa også forrige uke at den amerikanske sentralbanken kommer til å heve rentene ytterligere på grunn av svært høy inflasjon, noe som absolutt ikke er gode nyheter for det amerikanske aksjemarkedet.

Oppsidepotensialet for Wall Streets tre hovedindekser er fortsatt begrenset i ukene fremover. Det amerikanske aksjemarkedet kommer til å være overfølsomt for alle slags FED-kommentarer.

S&P 500 ned -2,8 % på fredag

Copy link to section

S&P 500 (SPX ) svekket seg med -2,8 % fredag og avsluttet uken på 3 639 poeng. På diagrammet under kan vi også se at prisen igjen har beveget seg under 10-dagers glidende gjennomsnitt, noe som indikerer at vi kan se en ytterligere nedgang i dagene fremover.

Datakilde: tradingview.com

S&P 500 er nå ned med 24 % hittil i år, og oppsidepotensialet for denne indeksen er fortsatt begrenset. Hvis prisen faller under 3500 poeng, kan neste mål være 3000 poeng som representerer et sterkt støttenivå.

DJIA handles nær 29 000 poeng

Copy link to section

Dow Jones Industrial Average (DJIA) svekket seg med -2,1 % fredag og avsluttet uken på 29 296 poeng. Dow beveget seg også under 10-dagers glidende gjennomsnitt, noe som peker nedover for indeksen.

Datakilde: tradingview.com

Det nåværende støttenivået står på 29 000 poeng, og dersom prisen faller under dette nivået kan neste mål være 28 500 poeng. Hvis prisen hopper over 31 000 poeng, kan neste mål være motstand på 31 500 poeng.

Nasdaq Composite gikk ned -3,08 % fredag

Copy link to section

Nasdaq Composite (COMP) tapte -3,08 % på fredag og avsluttet uken på 10 652 poeng. Utsiktene til en mer aggressiv pengepolitikk holder investorene i et negativt humør, og oppsidepotensialet for Nasdaq Composite er fortsatt begrenset.

Datakilde: tradingview.com

Nåværende støttenivå for Nasdaq Composite står på 10 500 poeng, og dersom prisen faller under dette nivået kan neste mål være 10 300 poeng.

Sammendrag

Copy link to section

Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq svekket seg på fredag, selv om det amerikanske arbeidsmarkedet bekreftet at økonomien er på solid fot da landet rapporterte at lønnslistene utenfor landbruk steg mer enn forventet i september. Det er stor sannsynlighet for en renteøkning på 75 basispunkter når Fed-politikerne møtes i begynnelsen av november, og investorer fortsetter å bekymre seg for at en aggressiv Federal Reserve vil presse økonomien inn i en dyp resesjon.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Indekser Markedsanalyse