Amazon aksjekurs prognose etter Q3 resultater

Av:
okt 30, 2022
Listen to this article
  • Amazon rapporterte resultater for tredje kvartal torsdag
  • Selskapets ledelse oppdaterte den økonomiske veiledningen for fjerde regnskapskvartal
  • Amazons vekst forventes å avta

Amazon.com, Inc. (NASDAQ:AMZN) rapporterte resultater for tredje kvartal torsdag, og selskapets ledelse oppdaterte den økonomiske veiledningen for fjerde regnskapskvartal.

Resultatene for tredje kvartal ble lavere enn estimatene, mens e-handelsgigantens prognose for vekst i julehandelen viste mange av bekymringene som drev det enorme salget.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Amazons vekst forventes å avta

Amazon rapporterte resultater for tredje kvartal torsdag etter at markedet stengte; totale inntekter har økt med 14,7 % i år til 127,1 milliarder dollar, noe som var mindre enn forventet, mens inntjening per aksje var 0,28 dollar (0,07 dollar mindre enn forventet).

Det er viktig å si at for de første ni månedene av 2022 har Amazon registrert et tap på 3 milliarder dollar sammenlignet med 19,04 milliarder dollar i nettoinntekt registrert i perioden før.

Selskapets ledelse oppdaterte økonomiske veiledninger for fjerde regnskapskvartal og rapporterte at de totale inntektene for fjerde regnskapskvartal skulle være mellom 140 milliarder dollar og 148 milliarder dollar mot en konsensus på 155,37 milliarder dollar.

Denne veiledningen indikerer en vekst fra år til år på bare 2-8 %, og Amazons vekst forventes tydelig å avta enda mer i de kommende kvartalene.

Vekstrater med tosifrede tall er sannsynligvis en saga blott, og vi kan se kontinuerlig press på Amazons konsoliderte driftsmarginer på grunn av en tapsbringende e-handelsvirksomhet, samt en sterk amerikansk dollar. Administrerende direktør Andy Jassy sa:

Det er åpenbart mye som skjer i det makroøkonomiske miljøet, og vi vil balansere investeringene våre for å bli mer strømlinjeformet uten å kompromittere våre viktige langsiktige, strategiske innsatser.

Selskapets konservative utsikter opprørte investorene, og aksjene i Amazon falt mer enn 20 % i etterhandelen torsdag. Gitt de dårlige utsiktene for neste kvartal og høye tap i de første ni månedene av 2022-året, er aksjens risikoprofil fortsatt lite attraktiv.

Jeg tror verdsettelsen vil se ytterligere press på kort sikt og fremover; høy inflasjon vil fortsette å tynge på forbruket, noe Amazon, som et av verdens største e-handelsselskaper, fortsatt er sårbart for.

La oss nå ta en titt på det grunnleggende. Med en markedsverdi på 1,05 billioner dollar er Amazon ikke undervurdert, og sammenlignet med Alibaba Group Holding Ltd (NYSE:BABA), er Amazon dyrere på pris-til-salg-basis.

I følge pris-til-salg-forholdet (markedsverdi/inntekter), handles Amazon-aksjer til 2,2 som er nesten to ganger høyere enn pris-til-salg-forholdet til Alibaba, som handles til en P/S på 1,3.

Det er også viktig å nevne at JD.com, Inc. (NASDAQ:JD) handler til mindre enn ett i årets salg, og å kjøpe «dip» når det gjelder Amazon kan være en feil på kort sikt.

$100 representerer det sterke støttenivået

Amazon-aksjen har svekket seg fra 146,57 dollar til 97,66 dollar siden 16. august 2022, og dagens kurs er på 103,41 dollar. Prisen har også beveget seg under 10-dagers glidende gjennomsnitt, noe som indikerer at bunnen fortsatt ikke er nådd.

Datakilde: tradingview.com

Det sterke støttenivået står på $100, mens $140 representerer det første motstandsnivået. Hvis prisen igjen faller under $100, vil det være et «salg»-signal, og vi har den åpne veien til $90 eller til og med under. Motsatt, hvis prisen hopper over $130, kan neste mål være motstand ved $150.

Sammendrag

Amazon rapporterte resultater for tredje kvartal som var svakere enn estimatene, og selskapets ledelse oppdaterte økonomiske veiledninger for fjerde regnskapskvartal, som indikerer en vekstrate fra år til år på bare 2-8%. Jeg tror verdsettelsen vil se ytterligere press på kort sikt og fremover; høy inflasjon vil fortsette å tynge på forbruket, noe Amazon, som et av verdens største e-handelsselskaper, fortsatt er sårbart for.