Nesten en million mennesker eier nå 1 bitcoin

Av:
okt 30, 2022
Listen to this article
  • Over 900,000 addresser har mer enn 1 BTC i beholdning
  • Omtrent 1 av 50 Bitcoin eiere har mer enn 1 BTC i beholdning
  • Antall helmyntere har økt med 12% dette året, mens verdien på BTC har stupt

Denne fantastiske tingen med Bitcoin er at, gitt den kjøres på blockchain-teknologi, kan man hoppe på kjeden og få alle slags data.

Hvis jeg prøvde å finne antall bankkontoer i verden som inneholder 1 million dollar, ville det vært en ganske vanskelig oppgave. Jeg er villig til å satse på at jeg kan få litt GDPR-problemer hvis jeg sendte en e-post til alle banker jeg kjenner til og ber dem fortelle meg hvor mange av kundene deres som har 1 million dollar på kontoen sin.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

For Bitcoin betyr imidlertid det praktiske med blokkjeden at jeg ganske enkelt kan åpne den bærbare datamaskinen min og selv sjekke hvor mange kontoer som har Bitcoin.

For å være tydelig, det er ikke en eksakt vitenskap. Det er vanskelig å vite hvor mange adresser som kan tilhøre én person. Det kan også være en utfordring å finne ut hvilke adresser som er institusjonelle og hvilke som eies av enkeltpersoner. Men totalt sett kan du få et ganske bra bilde.

Jeg var nysgjerrig på å se hvor mange mennesker i verden som eide én bitcoin eller mer, med 1 BTC som handles til omtrent $20 000 i skrivende stund. Så jeg plottet det.

Diagrammet viser økningen, og fremhever ganske enkelt hvor mange mennesker som har kjøpt seg inn i denne magiske oransje mynten. Det totale antallet adresser med én bitcoin nærmer seg én million, som er et enormt antall.

Men hvordan påvirket den siste uroen dette? Er det flere som selger, eller akkumulerer flere større mengder Bitcoin til disse lavere prisene? Jeg zoomet inn på tidsrammen for 2022 – mer eller mindre bjørnemarkedet, med andre ord – for å se hva som har skjedd.

Diagrammet viser at mengden personer som har en Bitcoin eller mer – Bitcoiners? Hele myntere? – har økt jevnt og trutt ettersom prisen på én Bitcoin har falt i år. Fra og med året på 814 000 adresser har dette tallet steget 12 %, til de 909 000 vi ser for øyeblikket.

Det betyr at omtrent 2,4 % av adressene på nettverket inneholder mer enn 1 bitcoin. En annen måte å si det på er at 1 av 50 bitcoin-innehavere er helmyntere.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på kun få minutter med vår foretrukne megler, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money