PODCAST: Sport og web3 med All Stars Digital

Av:
nov 1, 2022
Listen to this article
 • AllStars Digital lar brukere investere i tokeniserte sportsspillere
 • Forskjellig fra binær vinn/tap-resultat for et konvensjonelt sportsspill, tillater langsiktig spekulasjon
 • Deres token lanseres denne uken, med fotball VM bare noen få uker unna

Jeg elsker sport. Med en matematisk bakgrunn tok det ikke lang tid før jeg flyttet inn i sportstippingens verden, og utførte arbitrage-handler for å dra nytte av feilpriser i markedet – den lille nisjesektoren der sport og matematikk møtes.

I dag har vi web3. Jeg jobber med finans og krypto og har blitt kastet inn i denne sektoren. Jeg har en stund tenkt at det kunne være en god plass her for å blande elementer fra fantasysport, sportsbetting og investering innenfor et web3-rammeverk – et område som ikke ofte er med i kryptonyheter.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Ett selskap er enig med meg. AllStars Digital (ASD) er en digital sportsbørs som lar deg kjøpe, shorte og bytte tokeniserte sportsstjerner. I forkant av lanseringen av deres token denne uken, var jeg vertskap for CPO Akash Gharu på Invezz-podcasten.

Spesielt lar ASD en investere i spillere på lang sikt. Det er dette som gjør konseptet noe unikt, i motsetning til konvensjonell betting. Sistnevnte har et binært utfall – enten en seier eller et tap. Der ASD skiller seg ut er at utbetalingen er mer som aksjemarkedet – eiendelen vil svinge i verdi basert på hvordan spilleren presterer i det virkelige liv.

Si at jeg for eksempel kjøper et Harry Kane-token. Hvis han scorer et hattrick denne helgen i Premier League, vil verdien hans stige. Hvis han blir utvist og rammet med en langvarig suspensjon (hypotetisk, men som en Harry Kane-hater kan jeg drømme), vil verdien hans falle.

Denne utbetalingsprofilen lar brukere spekulere i spillernes langsiktige fremtid. Tror du Kane vil være verdt mer på denne tiden om ett år? I så fall vil kjøp av et Kane-token være nærliggende.

Jeg har vært ganske ærlig med analysen min tidligere når jeg har sagt at mange kryptoprosjekter spesifikt i web3-området tilbyr minimal nytte og ser ikke ut til å løse noe. ASD ser imidlertid ut til å ha et gap i markedet. Demografien her er lett å forestille seg – sportsbettere, fantasy-fotballentusiaster, datadrevne analytikere med lidenskap for sport osv.

Å lansere et token på dette markedet er selvfølgelig ingen enkel prestasjon. Ikke bare er kryptomarkedene vondt, men økonomien for øvrig er på vei nedover spesielt i Storbritannia, hvor det føles som himmelen faller ned, som jeg skrev om forrige uke. Jeg spurte Akash om det var skremmende å lansere et token inn i dette miljøet, men han var selvsikker – og beskrev det som «frigjørende».

Det blir garantert en hyggelig å spore. Som en stor sportsfan som elsker fantasy sport, sportsbetting og analyser, føler jeg definitivt at jeg kunne ha det gøy med dette når vi starter fotball VM (kan fortsatt ikke tro at vi har et fotball VM i desember, men det er et emne for en annen dag).

Jeg tror at sportsbetting/fantasy-sfæren er moden for å bli forstyrret av blockchain-teknologi. Det er vanskelig å vite hvordan det hele vil falle ut, men det er kult å se selskaper som ASD gi det et forsøk.

Som alltid, ta gjerne kontakt med kommentarer.

Fortsett samtalen på Twitter med @InvezzPortal , @DanniiAshmore og @AllStarsDigital, eller besøk https://www.allstarsdigital.io/ for mer informasjon . 

Takk for at du lyttet, følg oss og abonner her:

 • Instead.com
 • YouTube
 • podcast
 • Podcast: Spotify
 • Podcast: Apple
 • Podcast: Google
 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn