PODCAST: Bygge en metavers verden – ZTX

Av:
nov 8, 2022
Listen to this article
 • Co-CEO i ZTX ringer inn på Invezz-podcasten denne uken
 • ZTX Foundation bygger ZepetoX, en oppslukende metaversverden
 • Den er inkubert av ZEPETO, en Asia-basert metaverse-plattform med 330 millioner registrerte brukere

Metaversen er et så altomfattende begrep.

Noen ganger synes jeg det er vanskelig å finne ut nøyaktig hva det er. Et sted du kan henge ut, sosialisere, kjøpe og selge ting og en rekke andre aktiviteter – det er et ganske bredt spekter.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Denne uken på Invezz-podcasten chatter jeg metaverse med Chris Jang, co-CEO i ZTX. Han sier at ZTX har som mål å bygge et altomfattende metavers, med masseadopsjon i tankene.

ZTXs mål skiller seg ut blant havet av metaverse-prosjekter av et par grunner. Den største er kanskje det faktum at de ble inkubert fra ZEPETO, som er Asias største metaverseplattform. Dette betyr at de allerede har teknisk infrastruktur på plass, noe som gir dem et bein å stå på i konkurranse fra bunnen av.

Med 330 millioner registrerte brukere, for ikke å nevne over 3 millioner daglige transaksjoner, er ZAPETO en avatar-sentrisk plattform som har betydelig vekt i området. Chris og jeg prater om hvordan denne bakgrunnen påvirker ZTX og plattformen de bygger.

Når han ringer inn fra Lisboa hvor Solana Breakpoint-konferansen pågår, kommer Chris også inn på hvorfor Solana ble valgt som hjemmet for deres metaverse verden. Vi snakker om hastigheten og de lave avgiftene det tilbyr, men vi diskuterer også avveiningene – og hvordan det har kranglet med pålitelighetsproblemer det siste året.

Chris forteller noen interessante anekdoter, og ingen mer enn når måldemografien er nevnt for ZTX. Mens krypto-native åpenbart står foran og i sentrum, er det også de utenfor rommet som Chris tror kan tiltrekkes. Han nevner hvordan niesen hans var nølende med å bestille på Starbucks, siden hun var så vant til å gjøre det på telefonen.

Dette fikk meg til å tenke – hva ville Gen Z se i dette? Jeg har vært lokal i det siste om hvordan lommebokopplevelsen kan være vanskelig, og ombordstigning til krypto kan være skremmende for de som ikke er vant til det. Men ZTX ser ut til å prøve å gjøre denne prosessen så enkel som mulig. Gen Z, skulle de bli påvirket av denne virtuelle verdenen, vil absolutt håpe at initieringsprosessen er så enkel som mulig.

Det er også en flott anekdote om en skaper som utfører sine motedesigndrømmer, nå skaper i metaversen. Jeg hadde noen spørsmål om henne, da jeg var spesielt interessert i den spennende historien.

Vi snakker også om bjørnemarkedet, som er vanskelig å unngå i denne tiden. Chris gjør det sterke poenget at det ikke bare er krypto som går gjennom en markedsnedgang for øyeblikket, ettersom den bredere økonomien trekker seg tilbake – noe som alltid må huskes når man analyserer sektoren.

Men som utviklere pleier å si, hevder Chris at det er «på tide å bygge». Og bygge ZTX absolutt er. Et veikart fylt med store mål for Q1 og Q2 av 2023, det vil være interessant å følge fremover.

Som alltid ta gjerne kontakt med kommentarer!

Fortsett samtalen på Twitter med @InvezzPortal , @DanniiAshmore og @ZTX_official . Eller besøk https://www.zepetox.io/ for mer informasjon.

Takk for at du lyttet, følg oss og abonner her:

 • Instead.com
 • YouTube
 • podcast
 • Podcast: Spotify
 • Podcast: Apple
 • Podcast: Google
 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn