VIDEO: Fra ansatt hos YouTube til Origin Protocol grunnleggelse

Av:
Dec 2, 2022
Listen to this article
  • Matthew Liu var en av de tidlige ansatte hos YouTube
  • Han fortsatte med å grunnlegge blokkjedeplattformen Origin Protocol
  • Vi chatter om Origin's stablecoin, DeFi, NFT's, Bankman-Fried, kryptomarkedet og mer

Kryptovalutaområdet, Internett og økonomien for øvrig har endret seg uendelig de siste årene. Denne uken på Invezz-podcasten ble jeg minnet om hvor forskjellige begge er.

Jeg snakket med Matthew Liu, som var en av de første produktsjefene på YouTube, før han fortsatte med å grunnlegge Origin Protocol. Vi kom inn på en rekke emner, men kanskje det mest interessante var hvordan han gikk fra en tidlig ansatt på et lite nettsted som heter YouTube til å oppdage Bitcoin og kjøpe Ethereum så snart det kom online.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Men Origin var et veldig interessant emne å bryte ned også. Spesielt i det nåværende miljøet, ettersom et av deres største produkter er den avkastningsgenererende stablecoin OUSD. Dette er bemerkelsesverdig fordi Federal Reserve åpenbart har gått over til et nytt renteparadigme, der rentene i tradisjonell finans nå konkurrerer med DeFi.

Matthew snakker om hvordan dette har påvirket OUSD og DeFi-landskapet for øvrig. Selvfølgelig er det også risikoelementet. Jeg var nysgjerrig på å høre hvor avkastningen kommer fra på stablecoin, som om det er én ting som kryptomarkedet har lært oss i år, det er at det er viktig å svare på det spørsmålet.

Og når det gjelder FTX? Matthew hadde noen tanker der også. Vi tok hodene våre sammen for å finne ut hvordan det gikk galt for FTX, og diskuterte også mainstream-mediereaksjonen på debakelen. Unødvendig å si at den tidligere gullgutten av krypto ikke akkurat hentet ros fra oss.

Jeg spurte også Matthew om det var frustrerende å være i en bransje med sitt image så svekket av de siste hendelsene. Vi pratet om Luna-krasjen tidligere på året, og hvordan Origin klarte å unnslippe galskapen i stor grad, bortsett fra indirekte påvirkninger som føltes av alle i rommet.

NFT- er er også en stor del av Origin-oppdraget. Vi snakket om deres arbeid på dette området, og hva Matthew mener om dominansen til OpenSea. Han hadde en god analogi om eBay og OpenSea, og spådde et mer fragmentert NFT-landskap som bedre ivaretar spesialisering, i motsetning til den generelle tilnærmingen som passer for alle som vi ser med OpenSea for øyeblikket.

Vi diskuterte også Paris Hilton, som har investert i Origin, og spennende utviklinger rundt eiendom og NFT-er, inkludert et partnerskap med Rooftstock, som jeg intervjuet forrige måned.

Vi danset rundt andre emner, og alt i alt var det en morsom samtale som spenner over Matthews år i krypto, hans tanker om DeFi, NFTs, svindel i kryptorommet, det nåværende høyhastighetsmiljøet, stablecoins og mer.