Vil kryptomarkedet bli mer ustabilt når inflasjon i USA når 8,2  %? Metaverse-prosjekter som Metacade kan få en oppgang

Av:
Dec 2, 2022
Listen to this article
  • Ser nærmere på markedssyklusene
  • Diskuterer den mulige innvirkning av krypto-inflasjon på markedet
  • Forklarer hvordan Metacade vil kunne ha en fordel under disse omstendighetene

USD konsumprisindeksen (KPI) endte på 8,2 %. Figuren er et årsestimat som gir innsikt i de årlige prisøkningene og blir gitt til kunder hver måned. Det er imidlertid uklart hvor mye krypto-inflasjonen vil påvirke kryptomarkedet over tid. Hvilken krypto som kan ha de største fordelene kan endre seg mye innenfor Web3-verdenen.

Under disse negative omstendighetene har det også vært en viktig og positiv ting for kryptoentusiaster. Metacade har vist et stort potensiale for fremtiden, og presale av token har vist seg å være en av få vekstmuligheter som finnes på det globale markedet.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Oppturer og nedturer – et biprodukt av TradFi-systemet?

Det tradisjonelle økonomiske systemet går konstant gjennom sykluser med bunner og topper. Disse syklusene utligner mengden av US dollar som ble ubegrenset etter at Federal Reserve ble opprettet på 1900-tallet. Siden 1913 har ikke dollaren vært bundet til den globale forsyningen av gull. I den perioden mistet den 96 % av sin verdi, noe som ledet til en økning i forbruksprisene som ikke kunne unngås.

Når prisene blir for høye vil ikke forbrukere investere. Dette reduserer selskapets fortjeneste selv om de fortsatt har de samme (eller høyere) produksjonskostnadene. Dette vil typisk lede til permitteringer som videre kan redusere investeringer og over tid kan boblene sprekke. Disse prisendringene gir innvirkninger på aksjeprisene i tillegg til kostnadene på varer og tjenester. Vi er for tiden helt i enden av en 14 år lang høykonjunktur, noe som gir dårlige nyheter i nær fremtid til den globale økonomien. 

The Federal Reserve prøver å forsikre oss om at vi får en «myk landing» ved å øke rentene. I grafen nedenfor kan du se at dette har hatt en positiv innvirkning på konsumprisindeksen (CPI) de seneste månedene, men krypto-inflasjonen er fortsatt høy.

Hvordan påvirkes krypto-inflasjonen?

Det er to hovedgrunner. Det ene er at den kontinuerlige devalueringen av US dollar vil forårsake et fullstendig tap av håp i det økonomiske systemet som vil gjøre at flere personer velger bort å bruke US dollar, og går heller over til digital valuta som bitcoin. Når det blir høyere etterspørsel etter bitcoin, vil prisene måtte øke kraftig fordi den vil ha en permanent fast forsyning.

På den andre siden er kryptovaluta for tiden bundet til verdien av tradisjonell teknologiaksjer som Apple (AAPL) eller Microsoft (MSFT). Det nåværende krypto bjørnemarkedet har falt sammen med store priskrakk på S&P500 med teknologiaksjer som faller drastisk som for eksempel Tesla (TSLA) 60 % og Meta/Facebook (META) 75 %.

I samme tidsrom har bitcoin tapt 77 % av verdien sin. Kryptomarkedet følger som regel prisen til bitcoin og altcoins kan spesielt bli truffet hardt. I 2022 har altcoins fått en prisreduksjon på 90 %.

I korte trekk, krypto-inflasjon, høykonjunkturer, nedturer, aksjer og krypto er alle relatert til hverandre. Akkurat nå ser vi en virkelig katastrofal prisendring som et resultat av høye nivåer av inflasjon i USA og et tap av selvtillit hos investorer. Krypto har blitt påvirket på en like dårlig måte som alle andre aktivaklasser.

Men det finnes et håp. Prosjekter som utvikles og gjør det bra under disse negative tidene har stor sjanse for å oppnå vanvittige store gevinster etter hvert som markedet kommer tilbake. Et eksempel på et krypto-prosjekt i tidlig fase som registrerer stor prisvekst under disse bjørnemarkeds-tidene er Metacade.

Hva er Metacade (MCADE)?

Metacade bygger en stor virtuell metavers-arkade i Web3-verdenen. Mens mange av altcoin-konkurrentene har gjort det dårlig den seneste tiden, har Metacade gjort suksess på et helt annet nivå. Hovedgrunnen til dette er at prosjektet nettopp har lansert et presale og investorer er i stor grad overbevist om fremtidig gevinst.

For å finne ut mer vil denne artikkelen dykke dypere inn i funksjonene som tilbys av Metacade. Det er lett å se hvorfor krypto-elskere er så positive til dette nye blokkjede-baserte spillet.

Play-to-earn muligheter

Siden Metacade bygger en massiv arkade i metaverset, vil plattformen tilby en rekke av spennende play-to-earn spill som spillere kan ha det gøy med. Play-to-earn spilling er en ny teknologisk utvikling for blokkjede. Den globale spillindustrien har over 3 milliarder aktive brukere og blokkjede kan levere samme core gameplay som eldre studioer, mens de i tillegg også kan tilby integrerte finansielle gevinster til alle spillere.

Metacade vil være et hjem for en lang rekke med forskjellige play-to-earn spill og ser ut til å bli en hub for GamFi spillere. Prosjektet vil også tilby turneringer på plattformen hvor spillere kan konkurrere om mulighetene til å vinne store MCADE premier.

Fokus på fellesskap

Mens eldre spillplattformer er sentralt administrerte og eide, fungerer blokkjede-spill helt annerledes. Metacade vil jobbe over tid for å bli en desentralisert autonom organisasjon (DAO), noe som vil gi brukerne full kontroll over plattformens fremtid. Siden kryptoentusiaster er naturlig supportere av selvregulering har dette appellert veldig til investorer. Over tid vil MCADE-eiere ha mulighet til å bruke MCADE token til å stemme på styringsforslag og direkte påvirke fremtiden til en topp Web3-spillplattform.

Så, hvor mye kan Metacade dra fordel av en vaklende amerikansk økonomi?

Under disse bjørnemarkeds-tidene har investorer mistet selvtillit vedrørende mange av deres tidligere kjøp, noe som har ledet til røde flagg i flere hovedmarkeder inkludert teknologi og kryptovaluta.

Men noen områder av Web3 fortsetter å være populære. NFTs for eksempel har holdt verdien sammenlignet med de fleste aksjer, og blokkjede spillplattformer fortsetter å tiltrekke seg et stort antall brukere over hele verden.

Metacade tiltrekker seg mye oppmerksomhet innen Web3-fellesskapet, siden det kan bli et stort prosjekt for den fremtidige bransjen. Prosjektet har planer om å levere noen store verdier til investorer og brukere og det har til nå kun lansert sin første investeringsrunde.

Under MCADE token presale starter token prisen på $ 0,008. Det forventes å øke til $ 0,02 per MCADE token før det senere blir utgitt til allmennheten. Investorer har spekulert i om Metacade kan stige til over 100 % i verdi under suboptimale markedsforhold. Mange tror nå at det kan bli det neste store innen krypto.

Du kan delta i MCADE presale her.