Ad

VIDEO: Fra Tinder og Bumble til desentraliserte sosiale medier

Av:
Dec 16, 2022
Listen
  • Web2 ga opphav til dominerende sosiale medieselskaper som Twitter, Facebook og TikTok
  • Noen sier at Web3 vil innlede en ny bølge av sosiale medier, og redusere dominansen til teknologigigantene
  • Vi chatter med medgründerne av Niche, en av dem var tidligere medstifter av Tinder og Bumble

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

I den siste episoden av Invezz-podcasten snakker vi sosiale medier.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Christopher Gulczynski var med å grunnlegge Tinder og Bumble. Zaven Nahapetyan er en tidligere Facebook-ingeniør. Nå er de medgründere av Niche, som har som mål å ta del i den nye tidsalderen for sosiale medier.

Nemlig å redusere dominansen til eldre selskaper som Facebook og Twitter, og bygge ting på en desentralisert måte ved å utnytte blokkjedeteknologi.

Enkelte deler av dette fascinerte meg. For det første er dette ikke en kryptovaluta. Det er ingenting å spekulere i her. Christopher og Zaven har bestemt seg for å utnytte blokkjedeteknologi for å prøve å forbedre den tradisjonelle sosiale mediemodellen, men de har unngått støyen fra kryptovaluta-verdenen.

Christopher forteller en fin historie som illustrerer det. Han snakker om hvordan bestemoren hans teknisk sett eier NFT- er, men har ingen anelse om hva de er. Målet deres er å bygge noe ved å bruke disse teknologiske gjennombruddene – NFT-er, DAO-er, blockchain – men ikke ha det i sentrum.

Noe av grunnen til dette er ryktet som krypto bærer i dag. Vi har sett en rekke skandaler i år i kryptoland – sist Bankman-Fried og FTX-krasj – som har fått med seg overskriftene. Jeg spurte Christopher og Zaven om de var frustrerte over å bli plettet med “krypto”-børsten.

En del av det er også brukervennligheten, med krypto noen ganger litt skremmende for nye brukere. Vi pratet om hvordan lommebokopplevelsen kan være skremmende og hvordan folk egentlig ikke trenger å forstå hva som skjer bak kulissene, så lenge produktet fungerer.

Vi snakket også om det negative med eldre sosiale nettverk. Kraften til Apple er noe jeg har skrevet om nylig, og vi snakket om det i denne episoden også. Vi diskuterte også Twitter – Chirstopher og nevner at han nylig har sluttet på plattformen i denne nye Elon Musk-æraen.

Med Musk, Mark Zuckerberg og resten av disse administrerende direktørene og selskapene som har så mye innflytelse, er det ingen overraskelse at en ny bølge av desentraliserte sosiale medieplattformer dukker opp.

Fortsett samtalen på Twitter med @InvezzPortal , @DanniiAshmore og @NicheProtocol . Eller besøk https://www.niche.club/ for mer informasjon.

Takk for at du lyttet, følg oss og abonner her:

Blockchain Kryptovaluta NFTs Video