Intervju: Hva er fremtiden til DeFi? Umee-grunnlegger Brent Xu

Av:
Feb 20, 2023
Listen
  • DeFi-volumet og interessen har kollapset det siste året, etter "DeFi-sommeren" 2020
  • Vi setter oss ned med grunnleggeren av Umee, en blokkjedeutlånsprotokoll
  • Vi snakker om bjørnemarkedet, fremtiden til DeFi, kreditt på blokkjeden, overkollaterisering mm

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Det har vært et tøft år for krypto.

Dette inkluderer området desentralisert finans, hvor total value locked (TVL) har kollapset midt i bjørnemarkedet.

Mens hoveddelen av skandalene – Celsius, FTX etc – har sin opprinnelse i CeFi, har DeFi fortsatt blitt undersøkt og stått overfor sine egne utfordringer. Kritikere peker på behovet for overkollaterisering som forårsaker en reduksjon av kapitaleffektiviteten, høyere rater i den bredere økonomien reduserer ønsket om å jage avkastning på blokkjeden, og det generelle slaget til kryptos omdømme som flere faktorer som skader området.

Vi intervjuet Umee-grunnlegger Brent Xu for å plukke hjernen hans på DeFi, og prosjektet til Umee som kjemper mot all denne motvinden. Umee er en blokkjede-utlånsalgoritme, så Xu presenteres som et interessant synspunkt.

Invezz (IZ): Med hensyn til lån og utlån, hvilken fordel tilbyr blokkjeden spesifikt?

Brent Xu (BX): For best å forstå fordelene og ulempene med blokkjede-native lån og utlån, er det viktig å vurdere det tradisjonelle finansielle systemet.

Gjeldsmarkedene er ugjennomsiktige og ineffektive, noe som ender opp med å skape problemer for investorer og økonomien for øvrig. Blockchain er iboende gjennomsiktig og effektiv. Brukere kan raskt foreta midler, og den permanente, åpen kildekode-naturen til blockchain gir økt tilsyn.

Blockchain tilbyr også automatisk håndhevelse av kontrakter. Som vi så under kollapsen av plattformer som Blockfi, Celsius og 3AC, tilbakebetalte låntakere blokkjedelån før de tilbakebetalte lån som skyldtes sentraliserte plattformer.

IZ: Hvordan bygger du kredittverdighet inn i gjeldsmarkedene på blokkjeden? Hvordan påvirkes kursen av motpartens kredittrisiko?

BX: Takket være de permanente postene til blokkjeden, lagres enkeltpersoners utlåns- og lånehistorikk og er tilgjengelig for alle. Som et resultat kan kredittverdighet utledes fra gjennomgang av disse faktorene.

Jo høyere kredittrisiko motparten har, desto høyere vil deres rater være. Uavhengig av størrelsen og omdømmet til en institusjon, utgjør gjeldsmarkedsindustrien iboende motpartsrisiko. Dette er grunnen til at verktøy og løsninger for risikostyring er avgjørende for utviklingen av DeFi, og for suksessen til enhver utlåns- og låneplattform.

Kredittverdighet er også bygget på å ha et levedyktig sett med basisrenter som du kan bruke til å prise kredittspreader. Før du får kreditt, må du bygge et sett med basisrenter eller en avkastningskurve.

IZ: Vil det være vanskelig å bygge opp likviditet på Umee til et sted hvor det kan konkurrere med ikke-blokkjede-domisilierte gjeldsmarkeder? Hvordan planlegger du å gjøre dette?

BX: Umee er en blokkjede i Cosmos-økosystemet, og det har vært en betydelig økning i likviditet ettersom økosystemet utvides raskt.

Faktisk har Umee nylig overgått en totalverdi på 6 millioner dollar på under en måned, noe som er et eksempel på denne enorme veksten. Mens det tradisjonelle gjeldsmarkedet er en industri på 300 billioner dollar, vil modningen av DeFi-lån og den fortsatte bruken av blokkjede øke likviditeten ytterligere.

Umee vil bygge utlånsinfrastrukturverktøy som en terminstruktur for renter som bruker innfødte kryptoprimitiver. Umee vil også bygge krypto-native reporenter så vel som langsiktige utlånsrenter som forberedelse til å bringe de bredere rentemarkedene inn i krypto.

IZ: Hvor hardt har bjørnemarkedet påvirket visjonen, med tanke på kollapsen i volumer og interesse som kryptorommet har sett det siste året?

BX: Mens makroøkonomiske faktorer utvilsomt har påvirket bruken av kryptovaluta generelt, har DeFi sett vekst de siste månedene ettersom brukere anerkjenner fordelene med desentraliserte plattformer fremfor sentraliserte.

Faktisk har nylige rapporter vist at totale DeFi-brukere økte med 35 % fra år til år og passerte 6,7 millioner i januar i år.

Vår prioritet er å utvikle løsninger for å forbedre sikkerheten, gjenoppbygge tillit blant brukere og drive bransjen fremover. Et nylig eksempel på dette er lanseringen av Historacle, det første smarte oraklet i blokkjedeindustrien som skaper risikoprofiler for bedre å regulere innlån, utlån og sikkerhetsstillelse.

IZ: Kritikere av DeFi-utlån hevder at behovet for overkollaterisering reduserer kapitaleffektiviteten. Hva synes du om denne kritikken? Tror du det er en vei rundt dette?

BX: Oversikkerhetslån reduserer på noen måter kapitaleffektiviteten, selv om lån med undersikkerhet øker den samlede risikoen. Et sunt medium må etableres for å sikre riktig utlånsøkosystem.

Problemet med utlånsmarkedet er ikke lånenes natur. Det er mer på linje med långivere som prøver å bli for kreative med lån før de nødvendige primitivene er bygget.

For eksempel ble kredittbaserte lån utstedt gjennom hele 2020-2022 før ordentlige kredittprofiler ble etablert. Lånevilkårene er uklare og uetablerte ettersom långivere tilbyr fleksibel finansiering fritt utøvbare klausuler om når de skal tilbakebetale eller ringe tilbake et lån.

Problemet er ikke kapitaleffektiv vs ikke-kapitaleffektiv. Det virkelige problemet er forfall på låne- og utlånspraksis, og alt kommer ned til infrastruktur.

IZ: Tror du DeFi-utlån noen gang kan skalere til et punkt hvor det kan utfordre trad-fi? Hvorfor tror du det har gått tregt å starte fra «DeFi-sommeren» i 2020?

BX: Ja, absolutt. Mens blokkjede har klare fordeler når det gjelder åpenhet, uforanderlighet og effektivitet, vil vi ikke se vedvarende DeFi-vekst før gjeldsmarkedene ser på blokkjede som et system som er kompatibelt med kravene til finans og økonomi i den virkelige verden.

Å bygge denne kompatibiliteten krever verktøy som en terminstruktur for renter, en institusjonell låne- og utlånsknutepunkt og full interoperabilitet på tvers av kjeder, som vi bygger i Umee.

IZ: Litt off-topic kanskje, men jeg må spørre deg om det globale gjeldsmarkedet! Er du bekymret for gjeldsnivået, som noen mennesker innen krypto, med USAs statsgjeld nå på 31,5 billioner dollar?

BX: De globale gjeldsmarkedene er i konstant utvikling og endring basert på ulike globale makroøkonomiske profiler. Etter hvert som gjeldsmarkedet vokser og utvikler seg, vil vi se mer avhengighet av pengepolitikk for å kontrollere denne trenden.

Ettersom Federal Reserve-banker over hele verden øker rentene, vil vi sannsynligvis se en nedgang i den samlede gjeldsutstedelsen i det kommende tiåret.

Jeg tror den virkelige måten å svare på dette spørsmålet på er fra en teknologisk vinkel. I dag er gjeldsmarkedene drevet av makroøkonomisk politikk og avhengigheten av eldre infrastruktur for å bestemme behovet for kapital.

Etter hvert som teknologien utvikler seg, vil vi sannsynligvis se bedre analyser rundt kapitalbehov på tvers av sektorer og mer effektive prosesser for hvordan gjeld utstedes.