Her er grunnen til at aksjekursen for MicroCloud Hologram (HOLO) stiger

Av:
May 14, 2024
Listen
  • MicroCloud Holograms aksjer har steget denne uken ettersom memes gjorde comeback.
  • HOLO er den nest mest shortede aksjen i Wall Street etter SunPower.
  • Investorer flytter til svært shortede aksjer som GME og AMC.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

MicroCloud Hologram (NASDAQ: HOLO) aksjekurs har gått parabolsk denne uken, noe som gjør den til en av de mest populære eiendelene i Wall Street. Den økte med over 17 % på mandag og over 32 % i førmarkedsøkten. Denne økningen har presset den totale markedsverdien til over 12 millioner dollar.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Til tross for økningen, holder MicroCloud seg kraftig under all-time high. Det ble handlet til 2,65 dollar, ned fra det høyeste rekordet på 350 dollar, noe som betyr at investorer har tapt over 1 milliard dollar i verdi i denne perioden.

Hovedårsaken til at HOLO-aksjen stiger er at det er det nest mest shortede selskapet i Wall Street etter SunPower. Den har en shortrente på 75% mens SunPower har 92%.

Derfor skyter aksjen på grunn av den pågående meme-aksjesesongen, som har ført til en kraftig økning av mange sterkt shortede selskaper. AMC aksjekurs steg med over 78 % på mandag og er opp med 77 %.

Tilsvarende steg SunPower, den mest shortede aksjen i USA, med 20 % på mandag og med 65 % i førmarkedet. Andre sterkt kortsluttede selskaper som Children’s Place , Beyond Meat, ImmunityBio og Trupanion har også økt.

For det første er MicroCloud Hologram et lite kinesisk selskap som bruker den holografiske teknologien for å lage løsninger innen LiDAR- teknologien. Løsningene kjøpes av ledende OEM-er som i bilindustrien.

Virksomheten har imidlertid vært under press de siste årene. Inntektene krasjet fra over 70 millioner dollar i 2022 til rundt 28 millioner dollar i 2023. Den rapporterte også et nettotap på 11,5 millioner dollar i 2023 etter å ha tjent 19,8 millioner dollar året før.

Den neste avgjørende katalysatoren for HOLO-aksjekursen vil være dens økonomiske inntjening, som er planlagt til 17. mai. Disse resultatene vil gi mer informasjon om selskapets resultater i første halvår.

For å være tydelig: MicroCloud er ikke den eneste Lidar-aksjen som har krasjet de siste årene. Luminar Technologies (LAZR)-aksjen har falt med over 70 % de siste 12 månedene. Innovis Technologies har falt med 55 % i samme periode mens Aeva Technologies er ned med 37 %.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aksjer Asia Markedsanalyse Teknologi Verden