Zoom (ZM)-lager: pandemisk kjære går en dyster fremtid i møte

Av:
May 19, 2024
Listen
  • Zoom Communications-aksjen har falt fra $588 til $64.
  • Markedsverdien har falt fra 182 milliarder dollar til 19 milliarder dollar.
  • Selskapet vil offentliggjøre sine økonomiske resultater mandag.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Zoom Communications ( NASDAQ: ZM ) aksjekurs har gått gjennom en langvarig turbulens de siste årene. Etter å ha steget til $588 under pandemien, har den falt til $64, noe som bringer markedsverdien til $19 milliarder fra en topp på $182 milliarder.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Zoom Communications inntjening fremover

Copy link to section

Zoom, et selskap hvis navn ble et verb, har falt fra nåde ettersom etterspørselen etter virtuelle møter bleknet og ettersom konkurransen fra Cisco, Microsoft og Google økte. Som et resultat har inntektsveksten og fortjenesten stoppet opp. Årlig inntekt steg til 4,5 milliarder dollar i 2023 fra 4,3 milliarder dollar i 2022 etter å ha steget fra 622 millioner dollar i 2020 til 2,6 milliarder dollar.

Zoom er på et vanskelig sted siden nøkkelproduktet også leveres av selskaper med en sterk markedsandel på andre områder. Google Meet er integrert i Googles produktserie, mens Microsoft Teams lenge har vært samlet med 365-produktet.

Derfor har det blitt vanskelig for Zoom å øke sin markedsandel i en tid hvor mange selskaper ser på kostnadseffektivitet. Det viktigste er at det vil være vanskelig for selskapet å øke prisene siden mange selskaper vil velge å bruke alternativene.

Zoom har forsøkt å løse dette problemet ved å utvide tjenestetilbudet. Den lanserte Zoom Docs, en plattform som ligner Google Docs, men en som bare er tilgjengelig i Zooms økosystem. Det har også lansert Whiteboard, Clips og Notes-løsninger, produkter som møter intens konkurranse.

Analytikere har lave forventninger til Zoom når de publiserer sine økonomiske resultater på mandag. Det gjennomsnittlige anslaget blant analytikere er at inntektene steg med 1,90 % til 1,13 milliarder dollar i første kvartal. Det hadde generert 1,1 milliarder dollar et år tidligere. For året forventer analytikere at den totale omsetningen vil stige til 4,61 milliarder dollar fra 4,53 milliarder dollar året før.

Derfor har vi med Zoom et velkjent merke som opplever lunken vekst og betydelig konkurranse. Den har også blitt litt overvurdert. For SAAS-selskaper er et av de beste verdsettelseskonseptene regelen på 40, som ser på vekst og lønnsomhet.

I Zooms tilfelle er veksten i termininntekter på 3 %, mens nettoinntekten og EBITDA-marginen er på henholdsvis 14 og 15,5. Resultatet er at regelen på 40 metrisk står på mindre enn 20, noe som betyr at selskapet er overvurdert. Den har også et etterfølgende og forover PE-forhold på 31 og 33, som er høyere enn den raskere voksende S&P 500-indeksen.

Zoom aksjekursprognose

Copy link to section
zoom video

ZM-diagram av TradingView

Når vi ser på det ukentlige diagrammet, ser vi at ZM-aksjekursen har vært i et stramt område siden oktober 2022. Den har funnet betydelig støtte på $58,3, hvor den ikke har klart å bevege seg under siden den perioden, noe som forklarer hvorfor den gjennomsnittlige sanne rekkevidden ( ATR) har falt. Aksjen har også holdt seg på 50-ukers glidende gjennomsnitt.

På den positive siden kan denne ytelsen være en del av akkumuleringsfasen til Wyckoff-metoden, noe som kan føre til mer oppside på kort sikt. Hvis dette skjer, kan aksjen stige til nøkkelmotstanden på $85,50, det høyeste punktet i januar 2023.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse Teknologi