Faraday Future-aksjen slår Tesla: er det et godt kjøp?

Av:
May 20, 2024
Listen
  • Faraday Futures aksje har hoppet med over 50 % i år.
  • Tesla har falt med nesten 30 % bare i år.
  • Faraday Future står overfor betydelige utfordringer ettersom kontantforbruket fortsetter.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen i Faraday Future Intelligent Electric (NASDAQ: FFIE) slår Tesla i år ettersom meme-vanviddet får fart. Den økte med over 95 % i sesjonen før markedet etter å ha hoppet med over 8 000 % fra det laveste nivået i år. Markedsverdien har steget til over 43 millioner dollar.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Spesielt har Faraday Future-aksjen steget med over 50 % i år, og slo Tesla, som har falt med nesten 30 %. Det har også slått andre populære elektriske kjøretøy (EV)-selskaper som Rivian, Mullen Automotive og Lucid Motors.

TSLA vs FFIE

Faraday Future er fortsatt i trøbbel

Copy link to section

Faraday Futures aksjer har hoppet på grunn av den pågående meme-aksjen som startet forrige uke. På den tiden hoppet de fleste meme-selskaper som GameStop, AMC og Blackberry kraftig ettersom den korte klemmen fikk fart.

Faradays opptreden har skjedd i et miljø med høyt volum. Volumet hoppet til over 125 millioner dollar på fredag, opp fra 113,7 millioner dollar på torsdag. Gjennomsnittlig volum de siste fem dagene var 441,3 millioner dollar, høyere enn tidligere 97,2 millioner dollar.

Den nåværende meme-aksjen vil ikke redde Faraday Future, et selskap som forbrenner betydelige pengesummer. Den har allerede brent over 3 milliarder dollar i løpet av årene, og balansen har begrenset kontanter igjen i balansen.

Den siste økonomiske rapporten viste at den hadde mindre enn 9 millioner dollar i kontanter. De fleste av omløpsmidlene var kundeinnskudd på 62,5 millioner dollar. Samtidig hadde Faraday Future et nettotap på over 78 millioner dollar i tredje kvartal, ned fra 113 millioner dollar i samme kvartal i 2022.

Faraday vil fortsette å tape en stund, noe som betyr at det på et tidspunkt må skaffe ekstra kapital. Andre EV-selskaper som Rivian, Lucid og VinFast taper fortsatt millioner av dollar hvert kvartal etter at de begynte å sende kjøretøy.

Utfordringen for Faraday er at aksjevurderingen fortsatt er liten siden den har en markedsverdi på mindre enn 50 millioner dollar selv etter at aksjen steg.

Meme-aksjer stuper alltid

Copy link to section

Videre viser historien at meme-aksjer ikke stiger for alltid. GameStop hoppet til $120,70 i 2021 og krasjet deretter til $10. Forrige uke hoppet den til over $60 og falt deretter til rundt $20. På samme måte hoppet AMC til nesten $400 i 2021 og ble deretter en kroneaksje nylig.

Derfor tror jeg at mange tradere vil sitte igjen med bagasjen siden Faraday Futures fremtid fortsatt er i fare. Dessuten viser data at elbilindustrien ikke har det bra. Li Auto, et av de sterkeste selskapene i Kina, publiserte svake økonomiske resultater ettersom svakheten tok til.

Tesla ( NASDAQ: TSLA ), derimot, går gjennom en uro mens salget faller. Imidlertid er det fortsatt det mest populære EV-merket globalt og tjener milliarder av dollar i inntekter og fortjeneste. Inntektene falt til 21,3 milliarder dollar i siste kvartal, mens nettoresultatet kom på 1,1 milliarder dollar.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse Produksjon