Nvidia aksjekursprognose: lær av Tesla, Cisco og unngå

Av:
May 29, 2024
Listen
  • Nvidias aksjer har blitt parabolsk ettersom AI-etterspørselen fortsatte å øke.
  • Markedsverdien har vokst til over 2,8 milliarder dollar og er i ferd med å passere Apple.
  • Selskapets ytelse gjenspeiler Tesla og Cisco på topp.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Nvidia ( NASDAQ: NVDA ) aksjekurs har vært i et bemerkelsesverdig bull run, noe som gjør det til et av de best presterende selskapene i USA.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Det har steget fra mindre enn $6 i 2000 til over $1100 i dag, mens markedsverdien har hoppet til over $2,8 billioner, noe som gjør det til det tredje største selskapet i verden etter Microsoft og Apple. Hvis trenden fortsetter, vil den passere Apple denne uken og snart oppnå en verdi på 3 billioner dollar.

nvidia stock

Nvidia aksjekursdiagram

Nvidias vekst akselererer

Copy link to section

Nvidias vei til å bli det tredje største selskapet akselererte etter at selskapet publiserte sterke økonomiske resultater, økte utbyttet og oppgraderte sin veiledning fremover.

Selskapets totale inntekter økte med over 200 % i første kvartal til over 24 milliarder dollar, og analytikere forventer nå at den årlige omsetningen vil komme til over 120 milliarder dollar i år og 158 milliarder dollar i 2025. Dette er enorme tall for et selskap som tjente over 60 dollar milliarder i 2023.

Nvidia drar nytte av de nåværende trendene i industrien for kunstig intelligens (AI), som forventes å fortsette å akselerere. Bare denne uken hentet Elon Musks xAI over 6 milliarder dollar fra investorer og oppnådde en verdi på over 24 milliarder dollar.

Nvidias vekst har dratt nytte av det faktum at GPU-ene er overlegne enn selskaper som AMD og Intel. Den har også en hemmelig saus i programvaren, kjent som Cuda, som lar brikker designet for grafikk øke hastigheten på AI-applikasjoner.

Den største bekymringen for Nvidia er likevel at verdsettelsen har blitt ekstremt strukket de siste årene. Den har et pris-til-salg-forhold på 32,9 og et forward-multippel på 21. Derimot har Apple et etterfølgende pris-til-salg-forhold på 7,7 og et forward-tall på 7,5 mens Microsofts tall er henholdsvis 13,5 og 13,1.

Nvidia har et fremover PE-multippel på 41, det dobbelte av S&P 500-indeksen. Dette er litt forståelig fordi indeksens inntektsvekst er på ca. 6 %.

Leksjoner fra Tesla og Cisco

Copy link to section
Cisco vs Tesla

Cisco og Tesla aksjer

Min største bekymring for Nvidia er at den viser den irrasjonelle overfloden vi så med Tesla og Cisco på toppen.

For det første var Cisco en gang det største selskapet i verden under dot com-boblen. På det tidspunktet var oppfatningen at firmaet ville være den største fordelen av det daværende digitale miljøet.

Aksjen stupte imidlertid fra et høydepunkt på $55,5 i 2000 til et lavpunkt på $5,67 i 2002. Det har tatt over to tiår før aksjen spretter tilbake.

Tesla var i samme båt for noen år siden. På den tiden trodde de fleste analytikere at Tesla ville styre elbilindustrien. Selv om den har en sterk markedsandel i elbilindustrien, har den møtt betydelig konkurranse fra slike som BYD og Nio. I dag har Teslas aksjer falt med over 55 % fra all-time high.

Den samme situasjonen kan skje i Nvidia når produkter laget av andre selskaper kommer på markedet. Det ble nylig rapportert at Nvidia ble tvunget til å kutte prisene i Kina på grunn av den økende konkurransen fra den sterkt sanksjonerte Huawei.

I tillegg mistenker jeg at andre brikkeprodusenter som Intel og AMD vil ta igjen i løpet av de neste årene. Derfor, mens Nvidias momentum vil fortsette på kort sikt, mistenker jeg at aksjen vil trekke seg tilbake i løpet av de neste årene.

Teknisk sett tror jeg at Nvidia-aksjen har beveget seg inn i markup-fasen av Wyckoff-metoden, hvor etterspørselen vanligvis er høyere enn tilbudet. Det etterfølges vanligvis av markdown-fasen hvor situasjonen snur.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

USA Aksjer Markedsanalyse Teknologi