Occidental Petroleum-aksjen: Hvorfor faller den til tross for Berkshires kontinuerlige kjøp?

Av:
Jun 18, 2024
Listen
  • Berkshire Hathaway øker eierandelen i Occidental Petroleum.
  • Blandet fundamental ytelse med betydelige gjeldsbekymringer.
  • Teknisk analyse: Rekkevidde mellom $55-$70.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har vært på kjøpsrunde og samlet aksjer i Occidental Petroleum (NYSE: OXY). Bare i løpet av den siste måneden har Berkshire investert svimlende 434,82 millioner dollar i Occidental, noe som bringer eierandelen i oljeselskapet til nesten 29%.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Dette kjøpet inkluderer over 2,9 millioner aksjer anskaffet i tre transaksjoner 13., 14. og 17. juni, ifølge børsregistreringer. Berkshires nylige kjøpsaktivitet markerer ni påfølgende virkedager med kjøp av Occidental-aksjer. Denne aggressive akkumuleringen indikerer Buffetts tillit til Occidentals langsiktige verdi, selv om aksjen har sett et fall på nesten 6 % i mai og en nedgang på over 2 % denne måneden.

Denne kontinuerlige oppkjøpsrunden fra Berkshire, som også har warrants til å kjøpe ytterligere 83,9 millioner Occidental-aksjer til en gunstig pris, antyder en strategisk posisjonering for fremtidige gevinster. Til tross for Berkshires bullish handlinger, er den bredere markedsstemningen mot Occidental fortsatt lunken, med betydelig kort interesse og nylige nedgraderinger fra analytikere.

Occidental petroleums grunnleggende ytelse

Copy link to section

Occidental Petroleums forretningsgrunnlag viser et blandet bilde. Selskapet har vært aktivt involvert i strategiske satsinger, inkludert et joint venture med Berkshire Hathaway Energy for litiumutvinning.

Dette prosjektet tar sikte på å utnytte Occidentals ekspertise innen styring av saltlake og BHE Renewables geotermiske operasjoner for å produsere høyrente litiumforbindelser, en avgjørende komponent for grønn energisektoren. Dette trekket betyr Occidentals strategiske skifte mot bærekraftige energiløsninger og diversifisering utover tradisjonell olje og gass.

Til tross for disse lovende satsingene, står Occidental imidlertid overfor utfordringer på flere fronter. Selskapets resultat for første kvartal rapporterte et fall i produksjon og en nedgang på 15 % i justert EPS sammenlignet med forrige kvartal. Mens Occidentals operasjonelle motstandskraft er bemerkelsesverdig, spesielt innen naturgassprising, falt den samlede oppstrømsinntekten med 15 % kvartal over kvartal på grunn av lavere råvarepriser.

Analytiker synspunkter og rangeringer

Copy link to section

Analytikere har nylig nedgradert Occidentals aksje. Truist Securities, for eksempel, nedgraderte Occidental fra Buy to Hold, og senket kursmålet til $69 fra $84. Denne nedgraderingen ble tilskrevet aksjens premievurdering, som anses som høyere enn dets historiske gjennomsnitt.

Analytikere forventer minimal aksjonæravkastning i nær fremtid ettersom Occidental planlegger å bruke sin frie kontantstrøm og inntekter fra salg av eiendeler for å redusere den betydelige gjeldsbyrden, som for tiden ligger på rundt 19,9 milliarder dollar, som forventes å stige med det kommende CrownRock-oppkjøpet.

Verdsettelse bekymringer

Copy link to section

Occidentals verdivurdering er fortsatt et stridspunkt. Til tross for en robust strategisk visjon og potensielle vekstmuligheter innen grønn teknologi og naturgass, blir aksjen sett på som dyr i forhold til sine jevnaldrende.

Selskapets terminavkastning er betydelig lavere sammenlignet med andre lete- og produksjonsselskaper (E&P) og integrerte energiselskaper. Dette avviket skyldes delvis betydelige utbetalinger på preferanseaksjer eid av Berkshire, noe som påvirker Occidentals konverteringsfrekvens for netto overskudd.

Dessuten vil den forventede avslutningen av CrownRock-oppkjøpet på 12 milliarder dollar innen august 2024, samtidig som Occidentals produksjonskapasitet utvides, også øke gjeldsbelastningen. Ledelsens fokus på gjeldsreduksjon gjør at betydelig aksjonæravkastning, gjennom utbytte eller tilbakekjøp, er usannsynlig på kort sikt.

Fremtidige vekstutsikter

Copy link to section

Occidental er ikke bare avhengig av tradisjonell olje- og gassvirksomhet. Selskapet investerer aktivt i karbonfangstprosjekter og utforsker potensialet for naturgasseksport, noe som kan øke inntjeningen betydelig ettersom den globale etterspørselen etter renere energikilder vokser.

Til tross for disse initiativene har markedets reaksjon vært lunken, sannsynligvis på grunn av energisektorens sykliske natur og nylige historiske presedenser der industrien møtte betydelige nedgangstider. Investorer fremstår som forsiktige, noe som reflekterer bekymringer over vareprisvolatilitet og den betydelige gjeldsbelastningen Occidental bærer.

La oss nå se hva diagrammene har å si om aksjens kursbane. Denne tekniske analysen vil fordype seg i aksjens prismønstre, handelsvolum og viktige støtte- og motstandsnivåer for å gi et klarere bilde av hvor Occidental Petroleums aksje kan være på vei på kort sikt.

Rekkevidde på mellomlang sikt, svakhet på kort sikt

Copy link to section

Til tross for den nylige svakheten som aksjene i Occidental Petroleum har sett siden april, har de stort sett handlet i et smalt intervall på $55-$70 siden starten av 2023, noe som ikke er ideelt for verken okser eller bjørner.

OXY-diagram av TradingView

For kortsiktige handelsmenn representerer dette imidlertid en god mulighet til å kjøpe aksjen nær den nedre enden av dette området og selge den i den øvre enden av området. Motsatt kan de shorte aksjen nær det øvre båndet mens de holder et stop loss noen få cent over $71,5 og bokføre fortjeneste nær $55.

For investorer som er positive på aksjen og ønsker å gjenskape Buffetts trekk, kan det også vise seg å være lukrativt å kjøpe aksjen på nåværende nivå ettersom aksjen får støtte fra Berkshire-kjøp. Hvis aksjen ikke går under $54,5 på mellomlang sikt, kan de holde den for en breakout over $70.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Verden