Binance exchange lanserar Binance Smart Chain

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 3, 2020
  • Binance Smart Chain blir en parallell kedja till Binance Chain och öppnar för snabb utveckling av dApps.
  • Lanseringen sker efter två framgångsrika testnät och en fork i samband med Ramanujan-uppgraderingen.
  • Kedjan har 21 validerare och producerar ett block på tre sekunder.

Binance exchange har lanserat Binance Smart Chain, som är en parallell blockchain till Binance Chain som utvecklats särskilt för smarta kontrakt. Lanseringen offentliggjordes genom ett officiellt blogginlägg den 1 september. Smart Chain kommer att ge utvecklare av decentraliserade appar (dApps) större frihet att bygga vidare på Binance DEX.

Enligt blogginlägget föddes idén om den parallella smarta kedjan i april 2019 och utvecklingsarbetet har pågått sedan dess.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

” I april föreslog utvecklingsgruppen för Binance Chain en parallell blockchain för nuvarande Binance Chain för att bibehålla den ursprungliga DEX-blockchainens höga prestanda och samtidigt stödja en vänlig Smart Contract-funktion.”

Binance Smart Chains framgångar och utveckling

Enligt Binance Smart Chains whitepaper är huvudsyftet med projektet att möjliggöra EMV-kompatibel programmering och cross-chain-kommunikation för Binance Chain. Det första testnätet för Binance Smart Chain var Rialto, som bl.a. introducerade funktioner som faucet och en open source-kodbas. Sedan kom testnätet Chapel som tillät överföring av BEPS-poletter. Chapel-testnätet genomgick en fork i samband med Ramanujan-uppgraderingen.

Viktiga aspekter av Binance Smart Chain

En av de främsta anledningarna som lockar utvecklare att bygga vidare på Binance Smart Chain är den höga prestandan och användningen av Delegated Proof of Stake (DPoS) och Proof of Authority (PoA). Nätverket har 21 validerare och en höghastighetsinfrastruktur som producerar ett block på tre sekunder. Därtill kommer validerare att belönas med BNB för att använda kedjan.

Förbättrad tvärkedjekompatibilitet mellan de två kedjorna möjliggör flexibilitet och större frihet att flytta tillgångar mellan de två. DeFi-protokollen i den smarta kedjan kommer också att ha tillgång till Binances gedigna tillgångsbas.

Lanseringen av Binance Smart Chain bidrar till det blomstrande Binance-ekosystemet. Tillsammans med Binance Chain har de två kedjorna över 30 plånboksleverantörer. Binance Chain har över 600 000 användare och de 15 miljoner användarna på Binance är alla potentiella användare av plattformarna. Binance är angeläget om att förbli en säker börs och har presenterat ett säkerhetsbuggprogram för Binance Chain.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust