Kryptomarknaden kraschar när Bitcoin tappar över 5% på 24 timmar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 4, 2020
  • Bitcoin verkar på väg till den viktiga stödzonen på 9 500 dollar.
  • Ethereum har också sjunkit till 370 dollar efter att ha nått en topp på 486 dollar tidigare i veckan.
  • Nedgången kan bero på att dollarn försvagats gentemot större fiatvalutor.

På mindre än 24 timmar har Bitcoin (BTC) sjunkit med 5% från en topp på 11 950 dollar till att handlas för 10 115 dollar i skrivande stund. Tjurar tog över marknaden i juli när världens största kryptovaluta visade en uppåtgående trend. Men dagens pris är det lägsta sedan sent den 28 juli. Sedan tidigare i veckan har BTC testat det avgörande motståndet på 12 000 dollar men misslyckats och verkar nu vara på väg mot stödet på 9 500 dollar.

VD för BitBull Capital, Joe DiPasquale, anser att kraschen är teknisk. Han kommenterade:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Den nuvarande rörelsen är av teknisk karaktär och kommer efter att priset testade supporten på 11 000 dollar ungefär åtta gånger under de senaste 30 dagarna.”

Han lade till:

”Som framkommit i våra tidigare kommentarer finns det starkt stöd i zonen mellan 10 000 och 10 500 dollar, och priserna har ännu inte testat den zonen. Vi tror inte att vi kommer att se några större nedgångar som kommer att bryta denna supportzon på kort sikt, och Bitcoin kommer sannolikt att stabiliseras mellan 10 500 och 11 000 dollar innan den försöker ta sig över 11 500 dollar igen.”

Effekten på andra mynt och dollarn

Som vanligt känns Bitcoins krasch också av i priserna på andra altcoins, eftersom de flesta befinner sig i den röda zonen. Den näst största kryptovalutan enligt marknadsvärde, Ethereum (ETH), har också sjunkit till 370 dollar efter att ha nått sin högsta nivå på två år med 486 dollar. De flesta andra altcoins har sjunkit betydligt under den senaste kraschen.

Det senaste kryptoblodbadet verkar sammanfalla med en nedgång för den amerikanska dollarn gentemot andra stora fiatvalutor. Danial Kiva, VD för Invest Diva, tror att den försvagade dollarn kan vara det som pressar ned BTC-priset. Hon kommenterade den senaste kraschen genom att säga:

”USD verkar ha bottnat i jämförelse med andra större fiatvalutor inklusive den kanadensiska dollarn och schweiziska francen. Så nivån för den amerikanska dollarn kan säkert vara en av anledningarna till att Bitcoins pris sjunker.”

Kan detta signalera en björnperiod?

För närvarande verkar säljarna vara i kontroll. Men 9 500 dollar har visat sig vara ett viktigt stöd för Bitcoin, och den kommande veckan kan testa det igen. En studs tillbaka upp över 10 000 dollar väntar troligtvis inom kort och vissa analytiker tror att den minskande tillgången på Bitcoin efter halveringen kommer att driva upp priserna över 12 000 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust