Bitfinex gör stor investering i derivatplattformen LN Markets

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 8, 2020
  • Hong Kong-börsen Bitfinex investerade nyligen i en ny derivatbörs.
  • Börsen, som heter LN Markets, är baserad på Bitcoins Lightning Network.
  • Bitfinex är en stor anhängare av LN och ville visa sitt stöd genom sin första officiella investering någonsin.

Enligt nya rapporter investerade den stora Hong Kong-kryptobörsen Bitfinex nyligen ett betydande belopp i en ny derivatbörs baserad på Bitcoins Lightning Network . Plattformen i fråga heter LN Markets och avslutade nyligen en finansieringsrunda där Bitfinex valde att delta.

Vad är LN Markets?

LN Markets är en ung plattform som lanserades först i mars i år. Men den har väckt stor uppmärksamhet sedan dess och har redan nått nästan 10 miljoner dollar i sammanlagd handelsvolym. Plattformen har fler än 100 kanaler som ansluter den till marknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Plattformen byggdes på ett sätt som gör det möjligt att skicka pengar snabbt och billigt, precis som Lightning Network (LN) självt. I grund och botten ansluter den handlare till Bitcoin-derivatmarknader genom att skicka användarnas medel via LN.

Under tiden erbjuder plattformen handel med hävstång (leverage), upp till 50x. Och på grund av sin nära anslutning till Lightning Network kan användare använda vilken LN-plånbok som helst för att handla direkt.

Bitfinex investerar för att visa sitt stöd

Även om det spekuleras i att Bitfinex investering verkligen var enorm, så vägrar LN Markets att avslöja beloppet de mottog.

Även Bitfinex valde att hålla beloppet hemligt, men börsens CTO, Paolo Ardoino, kommenterade Bitfinex investering. Han sa att det är Bitfinex första offentliga investering, vilket vittnar om hur stort förtroende Bitfinex har för LN.

Enligt Bitfinex har de alltid varit en stark anhängare av LN-tekniken och uppskattar möjligheten att visa sitt stöd genom denna investering.

Samtidigt säger LN Markets-handlaren och kända BTC-utvecklaren Tobias Hoffmann att LN Markets är ett föredöme för hur börser ska tillåta sina användare att hantera sina medel. Särskilt vad gäller att länka plånböcker till börsen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust