Ethereum Classic Labs samarbetar med Chainalysis

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 10, 2020
  • ETC Labs kommer tack vare samarbetet att kunna erbjuda startups på ETC tillgång till Chainalysis KYT.
  • Integreringen av Chainalysis KYT-lösningen hjälper företag att automatisera sin efterlevnad och rapportering.
  • Partnerskapet är nästa steg i ETC Labs korståg att övervinna de utmaningar som hämmar blockchain-tillväxten.

Ethereum Classic Labs har gått ihop med Chainalysis, ett blockchain-analysföretag, för att introducera Chainalysis Know Your Transaction (KYT). Ett blogginlägg avslöjade den här nyheten den 9 september och noterade att KYT är en automatisk lösning för transaktionsövervakning som upptäcker högriskaktivitet från OFAC-sanktionerade adresser. Lösningen hjälper också till att identifiera transaktioner från darknet-marknader, avvikande och bedrägliga transaktioner. Som en del av samarbetet kommer ETC Labs också att erbjuda en utbildnings- och certifieringsplattform för alla startups i deras accelerator-program till ett rabatterat pris.

Enligt blogginlägget kombinerar Chainalysis KYT topp-blockchain-intelligens och ett användarvänligt gränssnitt med en realtids-API. På så sätt minimeras manuella arbetsflöden och man hjälper kryptoföretag att efterleva lokala och globala regler. Utöver Chainalysis KYT kommer Chainalysis också att ge alla ETC Labs startups, projekt och stipendiater tillgång till sina ämnesexperter inom efterlevnad och reglering.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en kommentar till denna utveckling sa Jason Bonds, Chainalysis CRO, att:

”Regelefterlevnad är avgörande för många kryptovalutaföretag, särskilt de som erbjuder någon form av utbyte, lagring eller andra penningtjänster. Men efterlevnad vad gäller kryptovaluta är komplex och det är ofta ett första hinder för grundare som startar kryptovalutaverksamheter. ”

Skapa en rättvis miljö för nystartade företag

Enligt James Wo, grundaren och ordföranden för ETC Labs, kommer detta partnerskap att erbjuda en nödvändig resurs för företag som bygger på ETC. Han tillade att det är en naturlig utveckling som har potential att jämna ut villkoren för nystartade företag, så att de kan bygga sina företag framgångsrikt och ansvarsfullt, samtidigt som de är informerade.

Enligt inlägget kommer Chainalysis att hjälpa startups att automatisera sin efterlevnad och rapportering. Utöver detta kommer de företag som använder ETC att kunna integrera Chainalysis KYT-lösningen i sin verksamhet via en API – något som gör att de enkelt kan börja övervaka stora volymer av aktiviteter. Integrationen hjälper dem också att identifiera högrisktransaktioner i realtid mellan ETC och andra ledande kryptovalutor.

Dessutom hjälper Chainalysis KYT-lösningen nystartade företag att genomföra regelbundna utvärderingar av sina användarbaser, vilket möjliggör automatisk införande av de senaste uppgifterna.

Vill ta itu med utmaningar som bromsar blockchain-utvecklingen

Nyheten kommer samtidigt som Ethereum Classic Labs fortsätter att skapa strategiska partnerskap för att hantera utmaningar som hindrar blockchain-utvecklingen. Företaget inledde t.ex. ett samarbete med OpenGSN tidigare i år för att integrera Gas Station Network (GSN), en tjänst som låter dApp-leverantörer erbjuda gasfria transaktioner på plattformen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust