Därför ökade priset på Neo (NEO) med 13% i veckan

sep 12, 2020
  • Neo planerar att lansera det nya DeFi-projektet Flamingo Finance före den 23 september.
  • Flamingo är ett interoperabelt decentraliserat fullstack-finansprotokoll byggt på Neo blockchain.
  • NEO-priset nådde den högsta nivån på två år den sista augusti innan det föll betydligt lägre.

Neos (NEO) aktier handlas mer än 13% högre den här veckan eftersom kryptoinvesterare förväntar sig en lansering av det nya DeFi-projektet ”Flamingo Finance (FLM)”.

Grundläggande analys: Lanseras snart

Neo, en blockchain-plattform med öppen källkod, planerar att lansera Flamingo Finance senast den 23 september. Det här nya projektet är en del av NGD:s (Neo Global Development) inkubatorinitiativ. Målet är att utnyttja decentraliserad finansierings fulla potential genom att tillhandahålla interoperabilitet mellan blockchain-nätverk och deras tillhörande tillgångar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Flamingo Finance består av 5 komponenter enligt projektets whitepaper.

”Flamingo är ett interoperabelt decentraliserat fullstack-finansprotokoll byggt på Neo-blockkedjan,” konstaterar det.

”Flamingo består av fem huvudkomponenter: Wrapper (en cross-chain asset gateway), Swap (en on-chain likviditetsleverantör), Vault (en one-stop asset manager), Perp (en AMM-baserad kontraktsplattform) och DAO (en decentraliserad styrmekanism). FLM är Flamingos governance token och kommer att distribueras inom communityn 100% baserat på deltagande. ”

Vad gäller Wrapper-komponenten fungerar den som en kedjeportal för Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ontology (ONT) och Cosmos-SDK-baserade blockkedjor.

Dessutom planerar Flamingo Finance att börja stödja BTC i framtiden. För att göra det kommer Flamingo att använda Poly Network, som är ett interoperabilitetsprotokoll utvecklat av NEO, Ontology och Switcheo. Nätverket ger Flamingo möjlighet att ansluta blockkedjorna och erbjuda sina användare tillgång till ett stort antal valutor.

Flamingos smarta kontrakt granskas för närvarande av PeckShield Inc., ett företag som också granskat flera DeFi-projekt, som Harvest Finance, OneSwap, StarkExV2, SushiSwap och fler.

Teknisk analys: Närmar sig kortvarigt motstånd

NEO-priset nådde sin högsta nivå på två år den sista augusti innan det föll betydligt lägre tillsammans med resten av kryptomarknaden. Den goda nyheten för tjurarna är att korrigeringen stannade runt 16 dollar, där det horisontella stödet finns.

NEO daglig aktiegraf (Trading View)

Denna bas användes sedan av tjurarna för att sikta högre igen och aktien steg med 15% i veckan. Kursen steg till området runt 20 dollar, där intradagsmotståndet ligger. En brytning av detta motstånd öppnar dörren för ett ryck mot 23 dollar, där den senaste månadens toppar ligger. För långsiktiga investerare är målet en zon över 24,50 dollar.

Sammanfattning

Neo blockchain arbetar med det nya DeFi-projektet Flamingo Finance, som är planerat att lanseras den 23 september. Under tiden siktar NEOs aktiepris högre när det återhämtar sig från förra veckans skarpa nedgång.