Gemini listar Compound som sin första DeFi-token

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on sep 14, 2020
  • De två andra nya tokens som nu kommer att finnas tillgängliga på Gemini är Pax Gold (PAXG) och Amp (AMP).
  • Plattformen kommer att erbjuda USD-handelspar för de tre nykomlingarna.
  • Gemini arbetade tillsammans med New York State Department of Financial Services för godkännande.

Den New York-baserade kryptobörsen Gemin, har meddelat att Compound (COMP), Pax Gold (PAXG) och Amp (AMP) nu kommer att finnas tillgängliga på plattformen. I ett blogginlägg den 11 september uppgav Gemini att plattformen kommer att börja acceptera insättningar av dessa tre nya tokens från och med den 15 september.

I blogginlägget bekräftade plattformen att de reglementet steg för steg för att uppfylla New Yorks krav för handel med kryptovalutor. I uttalandet konstaterades att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi har arbetat nära New York State Department of Financial Services för att få godkännande för att erbjuda handel och lagringsstjänster för dessa nya tillgångar, och vi ser fram emot att fortsätta att erbjuda uppdragsinriktade projekt i framtiden.”

Första DeFi-token

Nu när DeFi-manin pågår som bäst ansluter sig Gemini till de växande skaran börser som noterar DeFi-tokens. Compounds COMP-token blir den första DeFi-token som listas på Gemini. COMP är en governance token och konceptet är relativt nytt på marknaden. COMPs nuvarande marknadsvärde är 563 miljoner dollar, och tokens tjänas av de som lånar ut pengar till Compound. En av Winklevoss-tvillingarna, Tyler, som är en av grundarna av Gemini, twittrade om noteringen.

PAXG- och AMP-tokens

AMP är en annan token som Gemini har listat. AMP är en digital säkerhets-token som ger ”verifierbar och omedelbar säkerhet för alla typer av värdeöverföring”. Enligt den decentraliserade börsen Uniswap var Amp:s handelsvolym 337 684 dollar under det senaste dygnet. PAXG, en stablecoin knuten till guld, kommer också att finnas tillgänglig på Gemini.

Gemini-plattformen

Inklusive de tre tokens kommer det totala antalet kryptovalutor som finns tillgängliga för handel på Gemini nu att vara tolv. Plattformen kan ha väntat lite väl länge med att välkomna sin första DeFi-token, särskilt med tanke på att konkurrenten Coinbase var bland de första att lista DeFi-tokens.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust