Amerikanska flygplanshandlaren Aviatrade accepterar nu BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on sep 16, 2020
  • Aviatrades kunder kan nu handla lyxflygplan för Bitcoins.
  • Enligt företagets VD kommer kryptobetalningar att kringgå gränsöverskridande restriktioner.
  • Företaget Kaizen Aerospace började att acceptera kryptobetalningar i juni.

Aviatrade, ett USA-baserat företag för privatflygförsäljning, accepterar nu betalningar i BTC för sina lyxflygplan. När nyheten avslöjades den 13 september konstaterade företaget också att man just nu säljer en uppgraderad 2014 Gulfstream G650ER för 31,1 miljoner pund eller cirka 3750 BTC. Flera miljardärer, inklusive Amazons VD Jeff Bezos och Teslas VD Elon Musk, äger samma modell som har en räckvidd på 7 500 sjömil.

Förklaringen till att Aviatrade bestämt sig för att börja acceptera krypto är enligt företagets VD Philip Rushton att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Användningen av kryptovaluta har ökat i utvecklingsländer med opålitliga valutor och de rika använder sig också av virtuella plånböcker när de gör stora inköp. Att använda kontanter för att köpa ett flygplan kan också innebära att man stöter på gränsöverskridande restriktioner i vissa länder, särskilt när inköpspriset för denna Gulfstream är 40 miljoner dollar.”

Företaget uppdaterade också sin webbplats för att meddela att man nu accepterar Bitcoin som betalning för alla inköp av bizjets (affärsjets).

Utöver Gulfstream G650ER har Aviatrade 13 andra flygplan som kryptvalar kan köpa för BTC. Det inkluderar två Bombardier Global 7500. Företaget skriver inte ut priserna för sina bizjets, men en Bombardier Global 7500 värderades till 56,42 miljoner pund (över 6 800 BTC) i juni förra året.

Ökat BTC-antagandet i flygplansbranschen

Även om detta är ett positivt steg för Aviatrade, så är man inte första företaget inom flygplansbranschen som börjat acceptera BTC-betalningar. I juni i år avslöjade VD:n för Kaizen Aerospace, Fabrizio Poli, att företaget skulle acceptera betalningar i BTC, bland andra kryptomynt. Han gjorde avslöjandet under en intervju med Bitcoin Educator Andreas Antonopoulos och meddelade att Kaizens kunder nu kan betala för gods- och chartertjänster eller till och med att köpa privata jetplan med kryptovalutor.

Antonopoulos jämförde försäljningen av flygplan värda flera miljoner pund med den gången han sålde en Mini Cooper för krypto.

”De gav sig ut på en kort testkörning. När de kom tillbaka skrev vi under kontraktet och jag visste med 100 procents säkerhet att pengarna jag fick var verkliga, inte gick att förfalska och att de var helt mina och inte kunde tas tillbaka, så det gjorde den sortens transaktion väldigt enkel. Jag kan se hur det lätt kan översättas till köp eller försäljning av ett flygplan. ”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust