IG Groups rapporterar stigande intäkter under första kvartalet

Av:
Sep 17, 2020
Uppdaterad: May 31, 2022
Listen
  • IG Groups intäkter från första kvartalet steg efter ökad marknadsvolatilitet och högre handelsvolymer.
  • Onlinehandelsplattformen hade 201 500 aktiva kunder vid slutet av räkenskapsårets första kvartal.
  • IG Group öppnade sitt Londonkontor igen förra veckan efter månader av distansarbete.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

IG Group Holdings plc (LON: IGG) meddelade på torsdagen att intäkterna under räkenskapsårets första kvartal stigit eftersom covid-19-pandemin fortsatt att skapa osäkerhet i den globala ekonomin de senaste månaderna, vilket resulterat i ökad volatilitet och därmed högre handelsvolymer. IG Group öppnade sitt kontor i London förra veckan efter månader av distansarbete.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Onlinehandelsplattformen erbjuder tillgång till mer än 17 000 marknader för privatinvesterare. För de tre månader som avslutades den 31 augusti registrerade IG Group 209 miljoner pund i intäkter jämfört med betydligt lägre 129,1 miljoner pund under motsvarande kvartal föregående år.

IG Group kommenterade att:

“Vi fortsatte att förvärva kunder i bra takt som ett resultat av fortsatt efterfrågan och förbättrad marknadsföringseffektivitet över flera kanaler, med 34 600 nya kunder som genomförde sina första transaktioner under kvartalet, 129% högre än året innan.”

IG Group hade 201 500 aktiva kunder i slutet av första kvartalet

Copy link to section

I slutet av första kvartalet hade det Londonbaserade företaget totalt 201 500 aktiva kunder, vilket motsvarar en ökning med 50% jämfört med motsvarande kvartal 2019. I sin årsrapport som publicerades den sista veckan i juli konstaterade IG Group att helårsresultatet ökat med 52%.

IG Group tillade att intäkterna var särskilt starka på kärnmarknaderna och där noterades 56% i årlig tillväxt till 170,8 miljoner pund. Vad gäller kundbasen i Storbritannien och övriga Europa såg man tillväxt i såväl antalet aktiva detaljhandelskunder som intäkter per kund.

Verkställande direktör June Felix kommentarer på torsdagen

Copy link to section

VD June Felix kommenterade den ekonomiska uppdateringen och sa:

“Det här var en bra start på året, och även om den exceptionella utvecklingen under fjärde kvartalet dämpades något, så visar våra resultat för första kvartalet IG:s fortsatta styrka på kärnmarknaderna, samtidigt som vi lyfter fram tillväxtpotentialen i de betydande möjligheterna.”

Aktierna i företaget öppnade med ett lyft på cirka 2,5% på torsdagen och steg sedan ytterligare 9% under nästa timme. Aktierna handlas nu till 833 pence per aktie, vilket innebär att IG Group hittills i år stigit med strax under 20% på aktiemarknaden. Att handla aktier online är lättare än du tror. Så här köper du aktier online 2020.

I skrivande stund värderas IG Group till 3,08 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 12,81.

UK Aktier & Fonder Europa Finans & bank Industrier Teknologi Tjänster Världen