Uniswaps nyligen lanserade UNI-token ser massiv efterfrågan

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on sep 17, 2020
  • Uniswap lanserade nyligen sin governance token som väckte enorm uppmärksamhet.
  • En stor del av dessa tokens delades ut gratis till intresserade i krypto-communityn.
  • Ethereum-nätverket fylldes till bristningsgränsen och gas-avgifterna sköt i höjden på grund av efterfrågan.

DeFi-projektet Uniswap lanserade sin governance token, UNI, för bara några timmar sedan. Omedelbart därefter noterades UNI på Binance och krypto-communityn rusade för att få tag på den mycket populära kryptovalutan.

Stor efterfrågan

Så snart Uniswap-teamet gjorde sitt tillkännagivande på Twitter började en störtflod av likes att trilla in och sammanlagt gillades tweeten över 1 200 gånger på bara en och en halv timme.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det rapporteras om att över 150 miljoner tokens, vilket är cirka 15% av det totala utbudet, gjorts tillgängliga för användare. Vem som helst kan göra anspråk på dessa tokens i den bästa token-lansering som någonsin genomförts enligt Kain Warwick, grundaren av Synthetix.

Nyheten spred sig snabbt och på bara tre timmar kvitterade över 13 000 Uniswap-användare ut 400 gratis-tokens vardera. Den stora efterfrågan på UNI-tokens hade också en ganska stor inverkan på Ethereums nätverk. Avgifterna höjdes ännu en gång och mer än 650 000 dollar har spenderats på UNI-relaterade avgifter under de senaste timmarna. Samtidigt blev nätverket i sig överfullt och extremt långsamt.

Som nämnts tog det inte lång tid innan kryptobörsen Binance listade myntet följt av FTX och KuCoin.

Framtiden för UNI

UNI-tokens kommer att fortsätta distribueras under de närmaste fyra åren och sammanlagt en miljard tokens kommer att släppas under denna tid. 40% kommer att gå till investerarna, rådgivarna och teammedlemmarna själva. Samtidigt kommer 60% att gå till projektets community-medlemmar. Därefter kommer projektet att se en inflation på 2% per år.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust