Moneros arbetsgrupp uppmanar IRS att studera XMR

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on sep 18, 2020
  • Enligt XMR:s talesman bör IRS fokusera på att förstå XMR istället för att försöka förstöra det.
  • Enligt XMRs arbetsgrupp används US-dollarn också för kriminell verksamhet.
  • IRS har utlyst en belöning på 625 tusen dollar till alla som kan göra intrång i XMR.

En arbetsgrupp inom Monero kritiserar USA:s Internal Revenue för att spendera skattebetalarnas dollar på att utlysa en belöningar till de som lyckas göra dataintrång mot Moneros (XMR). Enligt en artikel som publicerades på cointelegraph.com den 17 september gjorde arbetsgruppen uttalande efter att IRS tillkännagav att de skulle erbjuda upp till 625 tusen dollar till alla som kan knäcka Monero. En talesman menade att IRS borde lära sig hur XMR fungerar istället.

I artikeln konstaterade Moneros representant att XMR ger sina användare en viss grad av transparens. IRS å sin sida är oroliga för att Monero används för olagliga ändamål och medger att de inte har resurser att spåra alla transaktioner.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Representanten tillade att:

”Ett bättre sätt att använda 625 000 dollar skulle vara att IRS anställde konsulter för att lära sina anställda hur Monero fungerar och hur dess funktioner gör det möjligt för användare att aktivt välja transparens.”

Enligt representanten är XMR utformat för att fungera precis som kontanter och tillägger att den amerikanska dollarn också använts för kriminella ändamål sedan valutan först skapades.

Representanten tillade att:

”Den amerikanska dollarn används för majoriteten av världens kriminella aktiviteter och ändå är det den som används i IRS balansräkning. […] IRS vet inte hur mycket pengar du tjänade om du inte rapporterar det, men det betyder inte att de gör insatser mot den amerikanska dollarn.”

Statliga myndigheter fortsätter att bekämpa XMR

Den här nyheten kom efter att amerikanska IRS tillkännagav sitt ”bounty-program” den 11 september för att spåra XMR och BTC Lightning Network-transaktioner. Enligt IRS saknar det nuvarande systemet utredningsresurser för att spåra transaktioner som involverar sekretessmynt som kriminella kan använder för olagliga ändamål.

IRS är inte det enda organ som försöker ta en titt bakom Moneros integritetsfunktioner. Tidigare har CipherTrace, ett ledande kryptoteknikföretag, hävdat att dess kryptospårningsverktyg kan spåra Monero-transaktioner. Desförinnan påstod Rysslands Federal Financial Monitoring-tjänst att deras kryptospårningsverktyg kan hjälpa till att minimera anonymiteten i Monero-transaktioner.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust