Dashs nya plattform förvandlar projektet till molntjänst

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on sep 20, 2020
  • Dash kommer att genomgå en större förvandling till ett decentraliserat moln.
  • Skiftet kommer som en del av en femårsplan för lanseringen av en ny Dash-plattform.
  • Genom en kombination av funktioner fungerar plattformen som en helt decentraliserad molntjänst.

Det betalningsfokuserade sekretessmyntet Dash (DASH) lanserar sin nya plattform som gör det möjligt för användare att lagra data i projektets nätverk. Draget förvandlar projektet till en typ av en decentraliserad molntjänst och öppnar dörrar för nya möjligheter och användarkategorier.

Dash lanserar Dash-plattformen

Att lansera plattformen har funnits med på Dashs att göra-lista under lång tid – faktiskt i hela fem år. Redan 2015 berättade projektet om ”Dash Evolution”, som var ett program som med tiden skulle göra det möjligt att utvecklas och få nya funktioner.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lanseringen av Dash-plattformen är det första stora steget mot det målet och den kommer att erbjuda fyra nya funktioner. De är Dash Drive, en DPNS, en DAPI (decentraliserat API) och slutligen ett DPP (Dash Platform Protocol).

Dessutom berättade Dashs Mark Mason mer om idén att förvandla Dash till en molntjänst. Han sa att plattformen i själva verket är en applikationsutvecklingsplattform som kommer att utnyttja projektets masternodnätverk och blockchain. Det kommer att åstadkomma detta genom att omvandla P2P-nätverket till ett decentraliserat moln.

Hur kommer det att fungera?

Efter förändringen får projektets kunder möjlighet att integrera appar i plattformen via DAPI. Samtidigt kommer Dash Drive att göra det möjligt för klienter att skicka, lagra och hämta data, skicka queries till blockchainen och göra allt detta via ett mycket enkelt gränssnitt.

Plattformen att ha samma säkerhet och tillgång som en fullständig nod. Det kommer inte att tillkomma några extra kostnader eller underhåll som kan irritera användarna.

Inledningsvis fungerar plattformen som en DBaaS (Database-as-a-Service). Kort sagt kommer plattformen att erbjuda alla tjänster som ses i centraliserade moln, men den kommer att vara helt decentraliserad.

Det kommer också att ha användarnamn som kan läsas av människor tack vare DPNS.

Slutmålet är att driva kryptoantagandet genom ett välbekant gränssnitt, samtidigt som decentraliseringen bibehålls.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust