Binance lanserar Innovation Zone för att låta användare handla nya DeFi-tokens

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 22, 2020
  • Innovation Zone kräver att användare riskerar förlora 50% eller mer av sitt huvudkapital.
  • Genom denna zon syftar Binance till att filtrera ut handlare baserat på risk-aptit.
  • Binance listade SUN som den första token i Innovation Zone.

Binance exchange har lanserat en ny handelszon som kallas Innovation Zone. Börsen avslöjade denna nyhet genom ett officiellt pressmeddelande och noterade att Innovation Zone låter användare handla nya, innovativa tokens som tenderar att ha högre volatilitet och utgör en högre risk än andra. Genom Innovations zonen syftar Binance till att filtrera ut handlare baserat på deras risk-aptit. På så sätt uppfyller börsen kraven från djärva handlare, samtidigt som de skyddar mindre lämpliga användare från volatiliteten i samband med sådana mynt.

I tillkännagivandet hävdade Binance att alla användare måste besöka webbversionen av Innovation Zone och gå igenom Binance användarvillkor noggrant. Utöver detta måste användarna fylla i ett frågeformulär som en del av de ursprungliga ansvarsfriskrivningarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt uppgift innehåller frågeformuläret två frågor. Det handlar om huruvida en användare är villig att ta 50% eller mer i förlust av sitt kapital och om de är beredda att ta ansvar för en sådan förlust. Om svaret på endera frågan är nej, kommer Binance inte att låta användaren handla med nya DeFi-tokens som börsen avser att lista i framtiden.

Binance listar SUN som det första myntet i sin Innovation Zone

I en förklaring till varför det var nödvändigt att skapa Innovation Zone, sa Binance,

”Genom att bilda Innovation Zone kan vi ge våra användare ett säkrare utrymme för åtkomst till nyare tokens som sannolikt kommer att ha högre volatilitet än andra tokens. På det här sättet kan vi förhindra mer ogynnsamma scenarier för våra användare som bara vill komma åt vissa projekt. ”

Till en början börsnoterades SUN och myntets handel började den 21 september klockan 14:00 UTC. De tillgängliga handelsparen för närvarande är SUN/BTC och SUN/USDT. Binance fortsatte att varna alla användare som försöker handla token och noterade att myntet är relativt nytt och att det utgör en högre risk än normalt. Som sådan bör alla intresserade användare utöva riskhantering, se till att de bedriver efterforskning om symbolens grundläggande egenskaper och förstår projektet fullständigt innan de fortsätter att handla.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust