CIA visar stort intresse för krypto och blockchain

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 23, 2020
  • Amerikanska Central Intelligence Agency lanserade nyligen ett nytt forsknings- och utvecklingscenter.
  • Det nya FoU-navet, CIA Labs, kommer att fokusera på framväxande teknik som krypto och blockchain.
  • CIA Labs kommer att erbjuda en rad incitament för att försöka locka toppinnovatörer till byrån.

Kryptoindustrin har ökat drastiskt i popularitet i USA, och intresset tycks ha nått nya nivåer efter att Comptroller of the Currency tillät bankerna att erbjuda kryptoinnehav. Nu verkar även USA:s Central Intelligence Agency (CIA) ha utvecklat ett stort intresse för dessa framväxande tekniker.

CIA lanserar CIA Labs

CIA lanserade nyligen en ny forsknings- och utvecklingsdivision som heter CIA Labs, som syftar till att utföra forskning och tester för att möta moderna utmaningar. Därför är CIA Labs också i en perfekt position för att undersöka andra tekniker som delar samma mål – och krypto och blockchain verkar vara de första på listan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det nya FoU-navet bekräftas också vara den nyaste medlemmen i Federal Laboratory Consortium of Technology Transfer. Det är en landsomfattande organisation som består av fler än 300 laboratorier, byråer, forskningscentra och liknande.

Medlemskapet gör det möjligt för CIA Labs att samarbeta med experter inom olika branscher, dela kunskap och information, ta sig an nya problem och mer.

Forska och locka innovatörer

Som nämnts kommer Blockchain-teknologier att vara bland de första som undersöks, men det är långt ifrån CIA Labs enda intresseområde. Forskningsnavet planerar också att inrikta sig på AI, kvantberäkning, augmented reality, maskininlärning, biovetenskap och mer.

Därtill kommer CIA Labs för första gången tillåta att Central Intelligence Agency:s lämnar in patent på sitt arbete och till och med får en viss procentandel av vinsten.

Dessa initiativ har ytterligare ett syfte, vilket bekräftas av CIA:s Dawn Meyerriecks. Syftet är att locka toppinnovatörer inom vetenskap och teknik och övertyga dem om att gå med i byrån. Meyerriecks noterade att några ganska fenomenala innovationer har haft sitt ursprung hos byrån genom åren. När CIA Labs lanseras kan detta fortsätta och byrån kommer att vara i en bättre position för att ytterligare investera i forskare, teknik, optimera utveckling och mer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust