Japansk meddelandegigant LINE lanserar ett tokenbelöningsprogram

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on sep 23, 2020
  • Det här belöningsprogrammet är enligt uppgift LINEs plan för att marknadsföra sitt blockchain-initiativ.
  • Programmet handlar om att ansluta LINEs kundkonton till dess tre mobilapplikationer.
  • LINE-användare kommer att kunna ta ut LINK-tokens genom att skapa ett Bitmax-konto.

LINE, en ledande japansk meddelandegigant, har lanserat ett belöningsprogram som handlar om att ge ut sin token LINK till kunder som använder dess digitala tjänster. En rapport presenterade den här nyheten den 19 september och noterade att företaget kommer att belöna kunder genom att ansluta deras konton till sina tre mobilappar. Dessa är LINE Pay för överföring och avveckling, LINE Securities för personlig investering och LINE Score för kreditbedömning.

Enligt rapporten är detta belöningsprogram en del av LINEs plan för att marknadsföra sitt blockchain-initiativ. Företaget startade detta program för två år sedan genom att skapa ett internt laboratorium för att utveckla decentraliserade applikationer (dApps) på sin patenterade LINE blockchain. I augusti i år lanserade företaget sin digitala plånbok och en utvecklingsplattform för dApp-utvecklare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt uppgifter startade programmet den 18 september. Planen innebär att 10 000 användare som har LINE-kreditkort utfärdade av LINE Pay får LINK-token till ett värde av £15,4. Å andra sidan får LINE Securities-användare LINK-tokens till ett värde av £3,74 efter att de har öppnat ett konto och fyllt i ett frågeformulär.

LINE-användare kan ta ut LINK-tokens

Enligt publiceringen kan LINE-användare konvertera tokens till fiat-valuta. De måste dock skapa ett konto med Bitmax, LINE:s kryptohandelstjänst för att kunna behandla sådana transaktioner. Genom detta belöningsprogram syftar företaget till att uppmuntra sina användare att delta i token-ekonomin. På så sätt hoppas företaget att fler kommer att handla eller använda LINK-token som betalningsmedel och öka dess nytta.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust