Namecheap lägger till BTCPay som ett Bitcoin-betalningsalternativ

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on sep 24, 2020
  • Användare kan sätta in upp till 100 000 dollar i Bitcoin på sina Namecheap-konton via BTCPay.
  • Namecheap har accepterat BTC-betalningar via BitPay sedan 2013.
  • Insättningar accepteras från alla BTC-plånböcker, men insättningar via BTCPay kan inte återbetalas.

Den populära domänregistrator Namecheap kommer nu att acceptera Bitcoin-betalningar via BTCPay för sina tjänster. Enligt tillkännagivandet den 18 september kan betalningar nu behandlas och underlättas av kryptotjänstleverantören BTCPay, utöver den befintliga betalningsleverantören BitPay.

Namecheap var en av de första domänregistratorerna och leverantörerna av webbhotell som accepterade Bitcoin. Richard Kirkendall, VD för Namecheap, sa så här om introduktionen av BTC som betalningsalternativ på plattformen år 2013:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi är stolta över att vara den första stora registratorn som introducerar Bitcoin i vårt utbud av betalningsalternativ. Vi här på Namecheap har alltid trott på ett gratis och öppet internet. Bitcoin, som av många anses vara modellen för en ”gratis och öppen valuta”, passar perfekt in i det sättet att tänka.”

Tillägg av BTCPay

Användare av Namecheap-produkter har nu möjlighet att sätta in upp till 100 000 dollar i Bitcoin på sina konton via BTCPay. När en insättning har gjorts på detta sätt kommer användarna inte att kunna ta ut medlen. Plattformen har inga OFAC-begränsningar. För närvarande stöder Namecheap andra betalningsalternativ som Paypal, VISA, Mastercard, AliExpress och Google Checkout.

BTCPay är en open source processor av kryptobetalning som underlättar Bitcoin-betalningar utan avgifter. BTCPay-servern tillhandahåller en själv-hostad plattform som eliminerar behovet av tredje part. Den har en innovativ PoS-app (PoS) som möjliggör omedelbar bearbetning direkt till en användares plånbok. Andra användbara appar som finns tillgängliga på BTCPay inkluderar Lapps och crowdfunding-appen.

Om Namecheap

Domänregistratorn Namecheap har ett stort antal tekniska användare. Som pionjärer inom webbhotellområdet lanserades plattformen år 2000 och erbjöd unika domännamn med fullständiga webbhotellpaket. De hanterar över 11 miljoner domäner, vilket gör dem till en av de största aktörerna inom webbhotellindustrin.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust