Cosmos (ATOM) bröt över 5 dollar efter intensiv helg

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on sep 28, 2020
  • Cosmos (ATOM) såg en enorm prisökning under sommaren och nådde en ny högstanivå på 8,60 dollar.
  • Därefter följde en stark korrigering som sänkte priset med över hälften.
  • Men ett starkt stöd vid 4 dollar lät ATOM studsa tillbaka och priset nådde 5 dollar tidigare idag.

Kryptovalutaprojektet Cosmos (ATOM) har varit ute på något av en resa hittills under 2020. Efter att ha stigit och fallit flera gånger befinner sig nu myntet ganska nära prisnivån vid årets början. Ändå har prisutvecklingen varit så starkt att många handlare har kunnat göra en utmärkt vinst de senaste nio månaderna.

Cosmos 2020

Cosmos inledde året med ett pris på 4,34 dollar och började sedan att stiga mot 5 dollar. Myntet nådde denna nivå efter ungefär två och en halv vecka, även om priset avvisades till en början.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter det steg ATOM igen som en del av ett större rally, vilket återigen förde priset upp över 5 dollar med lite marginal. Tyvärr blev priset avvisat igen, men ATOM var tydligen starkt nog för att försöka bryta över detta motstånd en sista gång.

Det lyckades, men inte särskilt länge, eftersom kryptokraschen i mitten av mars pressade ner priset till en ny botten på 1,65 dollar.

ATOM-priset når ny högstanivå för året

Cosmos började återhämta sig nästan omedelbart, på samma sätt som resten av kryptoindustrin. Det gick dock långsamt och myntet mötte ett kraftfullt motstånd runt 3 dollar – ett som höll priset nere i flera månader innan det till sist bröt över den 7 juli.

Det var en del av en större våg, och ATOM märkte knappt av motståndet som hade hållit myntet nere i flera månaderna det passerade. Motståndet vid 4 dollar visade sig dock vara mer utmanande, och Cosmos kämpade mot det tills ytterligare ett massivt rally inleddes i början av augusti.

Den nya vågen pressade priset allt högre tills det till sist nådde en ny höjdpunkt på 8,60 dollar. Efter det följde en ny korrigering som sänkte priset till hälften och ett stöd vid 4 dollar, som inte bara lyckades stå emot utan också lät priset studsa upp igen. Det var för bara fyra dagar sedan, och sedan dess har ATOM återigen letat sig upp till 5 dollar – en nivå som myntet nådde tidigare idag.

Slutsats

Cosmos (ATOM) såg en enorm prisökning under sensommaren, även om myntet drabbades med en lika stark korrigering. Ändå visar prisutvecklingen att myntet var en utmärkt investering för alla som bestämde sig för att köpa ATOM medan priset var lågt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust