Bitcoin (BTC) kommer att rusa efter valet i USA

By: Ben Gabriel
Ben Gabriel
Ben är en journalist inriktad på kryptovalutor, enkelt. Han är också en teknik och krypto nörd som tar fullt… read more.
on sep 30, 2020
  • Bitcoin har i presterat måttligt de senaste två veckorna, inklusive den senaste nedgången.
  • Toppanalytiker förutspår att Bitcoins prisutveckling förblir långsam fram till USA-valet.
  • Bitcoin kommer att överträffa alla tidigare resultat och nå nya höjder om tjurarna fortsätter att tro på BTC.

Tjurarna på kryptovalutamarknaden driver för tillfället inte på Bitcoin tillräckligt för att nå tillbaka till toppnivåerna runt 12 000 dollar. Enligt toppexperter är det ett scenario som troligtvis kommer att fortsätta de kommande månaderna.

Bitcoin i förhållande till aktiemarknaden

En av de viktigaste faktorerna som påverkar Bitcoin är dess koppling till aktiemarknaden. Till exempel står stora företag över hela världen inför betydande utmaningar till följd av covid-19.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

När aktierna i sådana företag fortsätter att sjunka och aktiemarknaden fortsätter att tappa kommer Bitcoin sannolikt att följa med i den baisseartade vågen. Dessutom styr det politiska scenariot i USA priset på Bitcoin.

Utöver valet bidrar Ruth Bader Ginsburgs (ledamot i USA:s högsta domstol) plötsliga bortgång till en oro för den ekonomiska kulturen. Direktören för kryptobörsen e–Toro, Guy Hirsch, sa:


”Osäkerhet kring valet och i efterdyningarna av högsta domstolens Ruth Bader Ginsburgs död har orsakat en panik på aktiemarknaderna. När traditionella tillgångar faller fritt som de gör idag kommer handlare ofta att sälja av ett brett tvärsnitt av sina innehav för att försöka täcka skulder, vilket leder till att Bitcoin sjunker ännu kraftigare idag än något av de största aktieindexen i USA.”

John Todaro, direktören för institutionell forskning vid Trade Block, instämmer i kommentaren men menar att framtiden ändå ser ljus ut för Bitcoin. Han konstaterar att inflationen kommer att hjälpa Bitcoin att växa ytterligare samtidigt som de traditionella marknaderna kommer att uppleva ett massivt fall.

Todaro säger:

”Vi ser hur detta sprider sig mellan marknader, inklusive digitala valutor. Trots denna nedgång, särskilt som osäkerheten fortsätter och marknaderna blir allt mer nervösa för hur det amerikanska valet kommer att sluta, är det rimligt att Bitcoin kommer att se en betydande återhämtning samtidigt som aktierna fortsätter sitt nedåtgående momentum.”

Bitcoin kommer att lyft om några månader

Efter att ha granskat Bitcoins resultat de senaste månaderna är det tydligt att BTC inte är på humör att lyfta till nya höjder just nu och tjurarna driver inte upp priset längre. De närmaste månaderna kommer dock att vara avgörande för BTC/USD-parets utveckling. Det är bara en tidsfråga innan Bitcoin återhämtar sina tidigare förluster och når nya toppar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust