Grayscale Investments står för 2,4% av Bitcoin-cirkulationen

Författad av: Ben Gabriel
oktober 1, 2020
  • Slutet av 2020 kan innebära ett lyft för Bitcoin då BTC förblir i den gröna zonen trots en tillbakagång.
  • När bankkrisen närmar sig förblir Bitcoin en god investeringsmöjlighet för större företag.
  • Investerare ser Bitcoin som en "trygg" tillgång när det stormar på marknaden.

Mitt under den pågående kryptoboomen tog flera investeringsgiganter risken att investera i Bitcoin. Det visade sig vara ett smart drag. Enligt analytiker är BTC på väg mot en ny tjurrusning och kommer att nå nya toppnivåer under 2020.

Som vi tidigare skrivit om köpte JP Morgan Bitcoin till ett värde av 100 miljoner dollar. JP Morgan har varit positivt inställd till BTC redan från början, men nu när tillfälle gavs satsade de fullt ut och har tjänat stora summor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Men JP Morgan är inte ensamma. Andra stora företag, som Grayscale, är också aktiva i kryptovalutasektorn. Enligt källor har Grayscales BTC-fond nu köpt 180 miljoner dollar i Bitcoin.

Grayscales Bitcoin-satsning signalerar ny tjurkörning

Förra veckan köpte Grayscale 17 100 Bitcoin och det uppskattas att företagets BTC-fond nu äger 449 900 BTC, vilket idag motsvarar över 4,5 miljarder dollar, rapporterar informationsleverantören Bybt.

Grayscale har nu gått med i den stora Bitcoin-kapplöpningen och är helt klart den ledande utmanaren. Grayscales 17 100 BTC motsvarar 2,4% av hela Bitcoin-utbudet.

Även om Grayscale skulle sluta att handla skulle företaget fortfarande stå för 2% av Bitcoin-cirkulationen. Värdepappersföretaget visar inga tecken på att sluta köpa digitala tillgångar och det samlar kontinuerligt på sig nya mynt i sin kryptofond.

Allt eftersom har fler och fler stora företag börjat köpa Bitcoin tack vare att potentialen inom kryptosektorn upplevs överträffa fiatvalutornas. Grayscale och JPMorgan är långtifrån de enda företagen som köpt rejäla mängder BTC.

Nyligen köpte business intelligence-företaget MicroStrategy BTC med sitt reservkapital på 400 miljoner dollar. MicroStrategy har nu samlat på sig över 38 250 BTC sedan det första köpet.

MicroStrategy tävlar med Grayscale

Grayscale VD skrev i en tweet om kampen mellan Grayscale och MicroStrategy. Det är uppenbart att företagen tävlar om att äga så många BTC som möjligt och sådana inflöden kommer sannolikt att stimulera tillväxten.

Grayscales kryptofond innehåller i dagsläget Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Horizen (ZEN), Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM), XRP och Zcash (ZEC). Totalt har Grayscale 5,8 miljarder dollar i digitala tillgångar.