SEC vinner historisk värdepappersrättegång mot Kik Interactive

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 2, 2020
  • Domare Alvin Hellerstein beslutade att Kik erbjöd och sålde oregistrerade värdepapper.
  • SEC lämnade in sin stämningsansökan mot Kik Interactive i juli förra året.
  • Kiks VD noterade att företaget för närvarande överväger alla alternativ, inklusive ett överklagande.

SEC har vunnit sin rättegång mot Kik Interactive, där tillsynsmyndigheten hävdade att organisationen genomförde en illegal myntintroduktion på 77,88 miljoner pund (ICO). En rapport avslöjade den här nyheten den 1 oktober.

I domstolsdokumentet sa domare Hellerstein:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Den amerikanska värdepappers- och utbyteskommissionen (”SEC” eller ”käranden”) väckte denna åtgärd mot Kik Interactive Inc. (”Kik” eller ”svarande”) och hävdade att Kiks oregistrerade erbjudande av digitala tokens stred mot avsnitt 5 i the Securities Act. Som beskrivs närmare häri anser jag att obestridda fakta visar att Kik erbjöd och sålde värdepapper utan en registreringsförklaring eller undantag från registrering, i strid med avsnitt 5.”

Enligt uppgift avgav domare Hellerstein sitt beslut efter att båda parter mötts i början av juli under en virtuell domstolsförhandling. Vid den tiden avsåg båda sidor att avgöra tvisten utan rättegång.

Kik kan överklaga

SEC lämnade in sin stämningsansökan mot Kik Interactive i juli förra året. SEC hävdade att organisationen har sålt sina KIN-tokens till amerikanska investerare utan att registrera sitt erbjudande och försäljning enligt de amerikanska värdepapperslagarna. Som svar på stämningen sa Kik Interactives VD att företaget är var redo att använda alla sina resurser för att bekämpa SEC.

Kiks VD Ted Livingstone kommenterade att de är besvikna över beslutet. Han tillade att företaget för närvarande överväger sina alternativ, inklusive att överklaga. Livingstone fortsatte med att konstatera att Kik stöder SEC:s mål att skydda investerare och att det tar efterlevnad på allvar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust