XRP (XRP) ökar mer än 8% på 24 timmar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 5, 2020
  • Myntet ligger för närvarande på fjärde plats på CoinMarketCaps topplista över kryptovalutor.
  • Analytiker tror att XRP kan susa upp och nå 23 pund år 2023.
  • Ripple Labs planerar att lansera en plattform som erbjuder tillgång till kryptomarknader i realtid.

Kryptomarknaden öppnade handeln idag med flera mynt som registrerade liten eller ingen rörelse alls. På topp 10-listan över kryptovalutor med de högsta marknadsvärdena har bara fyra mynt stigit 1% eller mer under det senaste dygnet. De är Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Polkadot (DOT) och XRP (XRP). Bitcoin, myntet som ligger i topp sett till marknadsvärde, ökade bara med 0,92% och Ethereum med 1,42%.

Enligt data från CoinMarketCap är det XRP som var den största vinnaren på topp-10. I skrivande stund handlas myntet till 0,19 pund, vilket innebär ett lyft på 8,28% det senaste dygnet och en vinst på 3,47% de senaste sju dagarna. Myntet ligger dock kvar på fjärde plats på rankingen. XRP förblivit också i samma prisklass där det befunnit sig i över en månad efter att ha hittat nytt stöd på 0,177 pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Analytiker tror att rallyt har potential att pressa priset högre om myntet undviker en korrigering runt 0,187 pund-nivån. Därtill skulle XRP behöva stöd från den bredare kryptomarknaden för att bryta över sin nuvarande motståndsnivå på 0.196 pund.

Kryptoexpert förutspår att XRP kan nå 23 pund

XRP:s vinster idag kommer efter att Credible Crypto, en känd kryptoexpert, förutspådde att myntet skulle kunna stig till 23 pund under de kommande två till tre åren. Analytikern gjorde denna förutsägelse den 2 oktober via en serie tweets och konstaterade att myntet kan lyfta i nästa tjurkörning för att nå sådana nivåer.

Credible Cryptos tweetade att:

”XRP-priset ÄR INTE ”förutbestämt.” XRP ÄR INTE ”backat av guld”. XRP når INTE de priser BTC har (över 10 000 dollar). XRP ersätter INTE dollarn. Men det behöver inte göra NÅGON av dessa saker för att du och jag ska tjäna nog med pengar för att förändra våra liv de närmaste tre åren.”

Han tillade att:

”Jag kan inte uttala mig om det långsiktiga, men leta efter 20–30 dollar under nästa tjurkörning (2-3 år).”

Ripple startar en handelsplattform som erbjuder åtkomst till kryptomarknader i realtid

I relaterade nyheter avslöjade Ripple Labs att de försöker lansera en handelsplattform av företagsklass som kommer att erbjuda åtkomst till kryptomarknader i realtid. Avslöjandet kom via en jobbannons för en senior programvarutekniker för likviditet. Enligt annonsen är likviditetsingenjörens uppdrag att bygga den ovannämnda plattformen och hantera exekveringsalgoritmmodellering och implementering. Dessutom kommer kandidaten att ansvara för inköp och aggregering av likviditet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust