Litecoin-utvecklare lanserar testnätet för MimbleWimble en andra gång

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 6, 2020
  • Initiativet kommer efter att utvecklarna skjutit upp den tidigare lanseringen på grund av lågt deltagande.
  • Enligt David Burkett hänger aktiveringen av MimbleWimble på LTC-miners och nodoperatörer.
  • Implementering av MimbleWimble skulle göra LTC till det största myntet med sekretessfunktioner.

Litecoin-utvecklare har sjösatt MimbleWimble-testnätet igen, enligt en rapport som publicerades idag. Initiativet kommer samtidigt som europeiska myndigheter fortsätter att granska digitala tillgångar och lösningar för integritet. Utvecklarna lanserat MimbleWimble-testnätet första gången den 30 september men drog sedan tillbaka det det på grund av lågt deltagande från LTC-communityn.

Enligt rapporten vill LTC-gruppen testa implementeringen av MimbleWimble igen. MimbleWimbles ledande utvecklare David Burkett kommer att fokusera på en lösning som förenklar processen för att testa funktionaliteten för icke-tekniska Litecoin-användare, såväl som effektivisera koden. Enligt Burkett kommer protokollet att vara fullt aktivt inom ett år. Han tillade att beslutet om när protokollet ska aktiveras ligger hos Litecoin-miners och -nodoperatörer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

MimbleWimble erbjuder Litecoin-användare sekretessfunktioner som skyddar deras information när de gör transaktioner med LTC. Ett utökat skydd av användarinformationen skulle göra LTC till den största krypton i världen med sekretessfunktioner.

Ökant tryck från regulatorer

Implementeringen av MimbleWimble-protokollet har potential att öka LTC:s antagande, men initiativet riskerar samtidigt att få europeiska myndigheter att fästa blickarna vid nätverket. De europeiska tillsynsmyndigheterna går för tillfället hårt åt kryptovalutateknik som främjar integritet. Till exempel kritiserar Europol kontinuerligt sekretessfokuserade mynt och hävdar även att decentraliserade marknadsplatser, crypto mixers och anonyma plånböcker är bland de ledande hoten vad gäller organiserad brottslighet online.

Byrån publicerade nyligen sin Internet Organised Crime Threat Assessment (IOCTA)-rapport och hävdade att:

”Det har skett en ökning av användningen av integritetsförbättrade kryptovalutor och en uppkomst av integritetsförbättrade myntkombinationskoncept, som Wasabi och Samurai.”

Europol tillade att:

”Att Darkweb-aktörer i allt större utsträckning förlitar sig på krypterade e-posttjänster, integritetsförbättrade kryptovalutor och BPH-leverantörer utgör ett stort problem för brottsbekämpningen. Detta kräver utökade KYC-policyer.”

Darkweb-marknadsplatser satsar på sekretessmynt

Enligt Europol är Bitcoin (BTC) fortfarande den mest använda kryptovalutan, men sekretessmynt håller snabbt på att bli en favorit för darknet-användare. Till exempel konstaterar Europol att Monero (XMR) är på väg att bli det mest etablerade sekretessmyntet för darknet-transaktioner följt av Zcash (ZEC) och Dash (DASH).

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust