KuCoin återupptar uttag och insättningar för BTC, ETH och USDT

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 7, 2020
  • Företaget hävdar att det gradvis kommer att återställa insättningar och uttag för alla tokens.
  • Plånbokuppgraderingen för USDT stöder endast uttag och insättningar av ERC-20-baserade USDT.
  • Medan KuCoin hävdar att det förlorade £116,2 i hacket, uppskattar Chainalysis förlusterna till £213.

KuCoin, en erkänd kryptobörs, återställer delvis insättningar och uttag efter en större attack i slutet av september. Börsen avslöjade den här nyheten den 7 oktober genom ett officiellt tillkännagivande. Enligt publiceringen beslutade KuCoin att återuppta dessa tjänster efter att ha slutfört plånbokens säkerhetsuppgradering för ledande kryptovalutor, inklusive bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och tether (USDT).

Enligt tillkännagivandet har KuCoin återupptagit uttag och insättningar för BTC, ETH och ERC-20-baserade USDT. Meddelandet fortsatte med att säga att den här uppgraderingen inte stöder uttag och insättningar för USDT som körs på blockchain-nätverk som EOS, Tron och Omni.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

KuCoin-teamet noterade att BTC, ETH och USDT har genererat nya insättningsadresser, vilket rekommenderar att användare ska försöka uppdatera sina insättningsadresser i tid så länge som de gamla adresserna fortfarande är tillgängliga.

Börsen tillade,

”KuCoin återställer gradvis insättnings- och uttagstjänsterna för alla polletter, och USDT:s fullständiga tjänst återupptas också snart. Håll dig uppdaterad om det officiella tillkännagivandet. ”

Ett hack på 116,2 miljoner pund

Denna återhämtning kommer efter att KuCoin drabbats av en betydande hackning den 26 september. Börsen avslöjade den här nyheten den 26 september och hävdade att den märkte stora uttag och uppskattade att den förlorade cirka £116,2 millioner (ca 1,3 miljarder kr). Men Chainalysis, ett kryptoanalysföretag, uppskattade förlusterna till cirka 213 miljoner pund (ca 2,4 miljarder kr).

I tillkännagivandet sade KuCoins vd, Johnny Lyu, att attacken endast påverkade börsens varma plånböcker som innehöll BTC-, ETH- och ERC-20-tokens.

I ett försök att betrygga sina användare om att deras medel var säkra, sa KuCoin,

”Vi hittar orsaken till händelsen och kommer att hålla dig uppdaterad när den har bekräftats. Var säker på att om någon användarfond påverkas av denna händelse kommer den att täckas helt av KuCoin och vår försäkringsfond. För att säkerställa säkerheten för användarnas tillgångar kommer vi att göra en grundlig säkerhetsgranskning. Insättnings- och uttagstjänsten kommer att avbrytas under perioden. Vi kommer att återställa tjänsten gradvis efter att ha säkerställt ett säkert tillstånd. Vi kommer att hålla dig uppdaterad.”

En efterföljande rapport avslöjade att många projekt var snabba att reagera på KuCoins hack och frös de flesta av de stulna ERC-20-tokens. Den 3e oktober kom Lyu ut för att avslöja att börsens chefer hade lyckats hitta de skyldiga bakom hacket med betydande bevis till hands.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust