Börsen Paxful lägger till stöd för stablecoinen BiLira (TYRB)

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 8, 2020
  • Den globala P2P-kryptobörsen Paxful meddelar att man lagt till stöd för BiLira.
  • Denna Stablecoin stöds av den turkisk liran och kan nu användas för att köpa både Bitcoin och Tether.
  • Detta gör det möjligt för fler människor att få tillgång till kryptohandel.

P2P-kryptobörsen Paxful integrerade nyligen BiLira (TYRB) – en stablecoin som stöds av den turkiska liran – för att utöka sina betalningsmetoder. Som ett resultat kan användare nu köpa eller sälja mynt som Tether och Bitcoin mot denna nya stablecoin.

Som nämnts är BiLira en symbol som stöds av den turkiska liran, och baserad på valutans fiatreserver som förvaras i depåer. Stablecoin gör börsen – och därmed kryptovalutorna is sig – mer tillgängliga.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Utöver det ger det också en tokeniserad metod för att samla in pengar, vilket anses vara mycket användbart för krypto-startups.

Tack vare stödet från lira kan användare nu använda Paxfuls P2P-nätverk för att köpa mynt direkt och välja ett av 300 olika betalningsalternativ. De involverar 160 fiatvalutor som kan lagras på användarnas konton.

Några av de andra stora valutorna som stöds inkluderar euron (EUR), den kanadensisk dollarn (CAD), den ryska rubeln (RUB) och många andra.

Paxful fortsätter att expandera

Genom det nya initiativet fortsätter Paxful att expandera från att vara en plattform för endast Bitcoin, som den var år 2015 när börsen först lanserades. Som många kanske kommer ihåg har Paxful nyligen lagt till stöd för världens största stablecoin, Tether (USDT).

Paxfuls VD, Ray Youssef, uppgav att börsen är glada att samarbeta med BiLira och lägga till deras krypto som betalningsmetod. ”Paxfuls uppdrag handlar om ekonomisk integration och med en ny fiatstödd stablecoin ger vi ännu fler användare tillgång till globala digitala nätverk och ett säkert alternativ till traditionella banksystem,” sa han.

Det faktum att Paxful stöder hundratals betalningsmetoder är en av plattformens största fördelar. Tack vare det låter börsen användare från länder med mycket restriktiva bankregler få tillgång till krypto. Via Paxful kan de köpa presentkort med fiat och sedan använda dem för att finansiera sina Paxful-konton och på så sätt få tillgång till Bitcoin och därefter resten av kryptobranschen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust