Coinbase-börsen introducerar kryptoköp i sin plånbok

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 13, 2020
  • Denna tjänst syftar till att effektivisera starten för nya kryptoanvändare.
  • Enligt Coinbase är tjänsten för närvarande endast tillgänglig i USA.
  • För närvarande stöder tjänsten endast inköp via betalkort.

Coinbase, en ledande kryptobörs, har infört kryptoköp i sin plånbok. Börsen avslöjade denna nyhet via ett blogginlägg den 12 oktober och noterade att detta steg är en del av dess bredare mål för att bygga ett öppet finansiellt system för världen. Börsen tillade att denna lansering också syftar till att stödja decentraliserade applikationsekosystem (dApp).

Enligt blogginlägget låter den här funktionen Coinbase-användare köpa de flesta tillgångar som listas på Coinbase.com. För tillfället kommer användarna endast att kunna köpa krypto med debetkort som är länkade till deras plånböcker. Coinbase avslöjade dock att de arbetar med att lägga till fler betalningsmetoder. I publikationen konstaterades att denna tjänst för närvarande är tillgänglig i USA och på Android-enheter. Börsen avslöjade dock att den avser att expandera till andra länder och iOS-enheter.

Tillhandahåller ett sömlöst sätt att köpa krypto

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Genom den här funktionen syftar Coinbase till att effektivisera processen för nya användare att ta sig in i kryptovärlden. Innan den här tjänsten lanserades, var nya användare tvungna att gå igenom svårigheterna att köpa sin första kryptovaluta från en börs och sedan överföra pengarna manuellt till sina plånböcker. Coinbase tror att med den här funktionen på plats kommer nya användare att få en smidig upplevelse oavsett om de vill använda en dApp, skicka krypto eller lagra sin krypto.

Enligt Coinbase är den här tjänsten valfri och dess befintliga kunder kan länka den till sina plånböcker. Börsen tillade att alla plånboksfunktioner förblir tillgängliga även för användare utan länkade Coinbase.com-konton.

Coinbase uppgav vidare att den här funktionen ger dApp-skapare ett enkelt sätt att få igång sina användare med sina projekt. Detta beror på att dess plånbok redan är en gateway som har åtkomst till dApps och DeFi-projekt. Genom att lägga till en enkel och säker fiat ”on-ramp-tjänst” tror Coinbase att utvecklare är bättre utrustade att få igång sina projekt eftersom deras användare bara behöver installera en applikation.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust